Salakblog - Federer kiheverte a wimbledoni vereséget, újra készen áll Djokovic ellen
Federer kiheverte a wimbledoni vereséget, újra készen áll Djokovic ellen
Fotó: Europress/AFP

Federer kiheverte a wimbledoni vereséget, újra készen áll Djokovic ellen

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/10 10:01
Egy csoportba került Roger Federer és Novak Djokovic az ATP-világbajnokságon, ami azt jelenti, hogy napokon belül újra összecsapnak egymással, a wimbledoni döntő óta először. 

Federer és Djokovic egy örökké emlékezetes, epikus ötszettest játszott az All England Clubban, melyet a szerb két meccslabdát is hárítva nyert meg 4 óra és 57 percnyi játék után. 

A vereség nyilvánvalóan egy keresű pirula volt a svájci számára, melyet le kellett nyelnie, és közel fél év után most, a vb csoportkörében nyílik először alkalma a visszavágásra. Federer ismét izgalmas csatára számít régi riválisa ellen. 

"A wimbledoni döntő egy hatalmas meccs volt" - mondta Federer. "Különleges élmény volt mindkettőnk számára. Novaknak egy kicsit inkább, mint nekem, de ez rendben van. Már jó ideje túlléptem ezen. A teniszünk alkalmas arra, hogy kiváló meccseket játsszunk. Ezek mindig nagyon nagy küzdelmek, és a közönség is élvezi őket."
"Különböző a játékstílusunk. Itt gyorsak a körülmények, és én remekül érzem az ilyen pályákat. Úgyhogy érdekes lesz. Fedett pályán jobban tudsz koncentrálni az adogatásodra, a saját játékodra, és nem annyira foglalkozol az ellenfeleddel. Izgatottan várom, hogy pályára lépjek itt Novak ellen."

feddjo.jpg Fotó: Europress/AFP

Djokovic vezeti kettejük egymás elleni mérlegét 26-22 arányban, és a vb-meccseket tekintve is ő áll jobban öt meccsből három győzelemmel.

Bár Federer szereti a fedett kemény pályát, azért általában a szerb is elég meggyőző ilyen körülmények között.

"Ő is jól játszik fedett pályán. Tehát nem arról van szó, hogy az ő mérlege gyenge vagy sokkal rosszabb volna, mint az enyém. Még azt sem tudom pontosan, igazából melyikünké a jobb. De őszintén mondom, hogy alig várom már, hogy pályára lépjek ellene. Boldog vagyok, hogy az ő csoportjába kerültem."

A világbajnokság első egyes meccsét Djokovic játssza Matteo Berrettinivel ma délután 3-tól, míg Federer este 9-kor lép majd pályára Dominic Thiem ellen.

tennis365

Hozzászólások