Salakblog - Federer kihagyja a Roland Garrost?
Federer kihagyja a Roland Garrost?
Fotó: Europress/Getty

Federer kihagyja a Roland Garrost?

Kálmán LaciKálmán Laci
2016/05/12 18:00

Roger Federer 7-6, 6-4 arányban kikapott Dominic Thiemtől a római torna nyolcaddöntőjében, azonban a teniszvilág és maga Federer is sokkal inkább a fizikai állapotával volt elfoglalva. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón többek között erről, valamint a Garrossal és a füves pályás szezonnal kapcsolatban kérdezték őt.

"Nem számít, hogy játszottam. Ami fontos, hogy felmentem a pályára és amit tudtam, megtettem. Őszintén szólva nem nagyon foglalkoztam a taktikával ezen a meccsen" - mondta Federer. "Pozitív ember vagyok, ezért hiszek benne, hogy teljesen rendbe jövök Madrid és Róma után. Remélem, hogy a következő 10 nap könnyebb lesz, és a jövő hét elején kezdődő edzéseken már megfelelően fogok tudni dolgozni."

"Összeülünk a csapattal és megbeszéljük, mik a lehetőségek. Nagyjából három opció van: maradhatunk Rómában, elutazhatunk Párizsba vagy hazamehetünk Svájcba. Az is kérdés, hogy most pihennem vagy edzenem kell-e inkább, és, hogy mi legyen a fizioterápiával. Most még minden bizonytalan, megpróbálok abban a tempóban haladni, ami a legjobb nekem."

A füves pályás szezont érintő kérdésre válaszolva Federer elmondta, hogy egyelőre még nem a fű, hanem a salak foglalkoztatja. "Máskülönben nem mentem volna el Madridba és jöttem volna ide, Rómába" - mondta a svájci. "Miután egy vírusfertőzés miatt kénytelen voltam kihagyni Miamit, elkezdtem még ott Floridában salakon edzeni, aztán Monacóban is. Összességében, azt hiszem még sosem sikerült ilyen jól a salakos felkészülésem. Minden tökéletes volt, napi két órát edzettem a centerpályán. Sok salakos óra volt már a lábaimban, ha nem is tétmeccsen, de legalább edzésen, ezért aztán tényleg azt hittem, hogy jó esélyeim lesznek Párizsban. Viszont az elmúlt pár hét már sokkal nehezebb volt, jelen állapotomban már nem várok magamtól olyan sokat a Garroson. Azonban, ha a jövő héten lesz legalább 3-4 nap, amikor 100%-osan fogok tudni edzeni, akkor megint kicsit optimistább leszek. Ha hét-kilenc nap múlva sem leszek jobban, akkor nem játszom Párizsban."

Roger beszélt arról is, hogy úgy teniszezhetett ma Thiem ellen, hogy nem volt vesztenivalója. Mindössze a negyedik meccsét játszotta az Ausztrál Open óta és nem is volt teljesen egészséges. "Bizonyos értelemben a mai mérkőzést is élveztem. Azt mondtam magamnak, 'kit érdekel, mit játszom 30-mindnél? kit érdekel, mi történik?'. Szabadon teniszezhettem, kipróbálhattam néhány új dolgot. Persze nyilván korlátozottak voltak a lehetőségeim, mert Thiem abszolút fölényben volt az alapvonalról, úgyhogy valahogy máshogy kellett pontokat nyernem. Ez nagyon érdekes volt, szóval ilyen szempontból élveztem a mai meccset" - zárta le Roger.

Ha úgy alakul, és Federer nem indul el a Roland Garroson, akkor egy példa nélküli sorozat szakad meg. A svájci ugyanis eddig még soha egy Grand Slam tornát sem hagyott ki sem sérülés miatt, sem egyéb okból.

via

Hozzászólások