Salakblog - Federer és Nadal szerint nem számít, kié lesz végül a Grand Slam-rekord
Federer és Nadal szerint nem számít, kié lesz végül a Grand Slam-rekord
Fotó: Europress/AFP

Federer és Nadal szerint nem számít, kié lesz végül a Grand Slam-rekord

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/21 09:21
Pénteken kezdetét vette a 2019-es Laver-kupa Genfben, ami azt jelenti, hogy a két legtöbb Grand Slam-címmel rendelkező férfi teniszező, Roger Federer és Rafael Nadal mostanság igen sokat találkozik és beszélget egymással. Nyilván rengeteg minden szóba jön közöttük, a svájci állítása szerint azonban GS-rekordért folyó csata nem tartozik ezek közé. 

Nadal egy sokáig emlékezetes, epikus ötszettes meccsen győzte le Daniil Medvedevet a US Open döntőjében, amivel megszerezte 19. GS-címét. Ezzel a spanyol egy trófeára megközelítette a férfiak között csúcstartó Federert. 

Miközben a teniszvilág másról sem beszél, mint, hogy ki fogja vajon a legtöbb major-győzelemmel befejezni a pályafutását, Federer azt állítja, a riválisok között ez nem kerül szóba. 

"Nem beszélünk erről. Ez nem olyan valami, ami téma lenne közöttünk" - mondta Federer. "Én örülök annak, hogy Rafa győzött New Yorkban, örülök a többi címének, az összes Garros-sikerének. Borzasztóan tisztelem őt mindazért, amit elért. De ugyanez a helyzet Djokoviccsal, Samprasszal, Borggal és a többiekkel."

A svájci elmondta, lehetőségként tekint a Grand Slamekre. Az esélyt látja bennük, hogy újabb sikereket érjen el, és, hogy ezzel örömet szerezzen saját magának és a szurkolóinak. Nem foglalkozik azzal, hogy Nadal és Djokovic előtt maradjon a győzelmek számában. 

"Ezek nem olyan dolgok, amiket irányítani tudnál. Amikor persze egymás ellen játszotok, akkor megpróbálod megállítani a háló túloldalán álló srácot, de nem ez a lényeg. A lényeg az, hogy megpróbálj újabb győzelmeket szerezni magadnak, a rajongóidnak és persze a csapatodnak. Csak a saját karriered számít, és, hogy abból ki tudod-e hozni a legtöbbet."

"Nem érzem úgy, hogy kerülnénk a témát. Nem beszélünk róla, de nem azért, mert kínos volna, vagy ilyesmi. Persze lehet, hogy Rafa mást gondol erről."

Nem gondol mást, vagy legalábbis nem mondott mást. A spanyol hangsúlyozta, minden versenynek ugyanazzal a két céllal vág neki: ki akarja hozni magából a maximumot, és meg akarja nyerni a trófeát. 

"Mindannyian a magunk módján állunk ehhez. Én is így vagyok ezzel" - mondta Nadal. "Nem azzal kelek és fekszem, hogy mindenképpen muszáj nyernem ennyi meg ennyi trófeát. Próbálom élvezni is a teniszt. A tenisz egyébként sem csak a Grand Slamekről szól. Persze fontosak, de azokon kívül is van élet. Próbálok esélyt adni magamnak, hogy minden egyes versenyen jól szerepeljek."

"Ugyanakkor pedig bármennyi Grand Slamet nyerünk Roger, Novak és én, az csak még különlegesebbé teszi a mi generációnkat, ezt az egész érát. Mi hárman rengeteget értünk el az elmúlt időszakban, amivel egészen egyedülállóvá tettük a magunk mögött lévő 15 évet."

TennisNow

Hozzászólások