Salakblog - Federer és Nadal jövőre ismét vállvetve küzdenek majd a Laver-kupában
Federer és Nadal jövőre ismét vállvetve küzdenek majd a Laver-kupában
Fotó: Europress/AFP

Federer és Nadal jövőre ismét vállvetve küzdenek majd a Laver-kupában

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/12/14 15:50

Roger Federer és Rafael Nadal bejelentették, hogy mindketten részt vesznek, és így ismét csapattársak lesznek a Laver-kupa harmadik, 2019-es kiírásán, Genfben. 

Az összesen 37 Grand Slam-címet számláló két játékos 2017-ben egyszer már sikeres párost alkotott. Amikor ugyanis a tornát első ízben rendezték meg Prágában, a Björn Borg által vezetett Team Europe szerezte meg a győzelmet. 

Az idén Chicagóban került sor a háromnapos versenyre, ezúttal Nadal nélkül, ám a kék mezes európaiak ismét legyőzték a John McEnroe által irányított Team World csapatát.

Borg rettenetesen boldog volt, amikor kiderült, hogy 2019. szeptember 20-22. között ismét ott lesz Rafa és Roger is a Laver-kupa harmadik kiírásán, Svájcban. 

"Amikor a tenisz legnagyobbjai, akik egész pályafutásuk során egymás kérlelhetetlen riválisai voltak, egy csapatban, egymás oldalán lépnek pályára, az óriási dolog a sportág számára. Ráadásul így komoly esélyünk lesz arra, hogy zsinórban harmadszor is megnyerjük ezt a tornát."

"Amikor az első, a prágai verseny előtt kiderült, hogy Rafa és Roger is ott lesz a csapatban, tudtuk, hogy az egy rendkívül különleges pillanat lesz. De még így is alábecsültük azt az erőt, hogy ott ülnek egymás oldalán, tanácsokkal segítik a másikat, és örülnek egymás sikerének."

"Chicagóban is láttuk, hogy ez a verseny mennyit jelent a játékosoknak. Alig várom, hogy Genfben a történet folytatódjon, és ismét harcba szálljunk a győzelemért."

rafaroger2.jpg Fotó: Europress/AFP

A 20-szoros Grand Slam-bajnok Federer is készül már a torna harmadik felvonására, különösen, hogy ezúttal hazájában, Svájcban rendezik majd a háromnapos viadalt.

"Mindannyiunkat meglepett, mekkora sikere van a Laver-kupának" - nyilatkozta Federer. "Ráadásul a résztvevő játékosok naptárában és szívében is különleges helyet foglal el ez a verseny. Örülök, hogy jövőre Rafa is ott lesz velünk megint. Prágában komoly élvény volt egy csapatban lenni vele, és nagyon különleges dolog a számomra, hogy Genfben ezt megismételhetjük."

"Alig várom már, hogy részt vegyek jövőre a Laver-kupán, Genfben" - mondta Nadal. "Megpróbálok mindent megtenni annak érdekében, hogy hasonlóan jó teljesítményt nyújtsunk, mint Prágában. Az a különleges ebben a versenyben, hogy összehozza azokat a játékosokat, akik amúgy egész évben ellenfelei egymásnak. Csodálatos élmény egy csapatot alkotni, segíteni egymást, és új oldalukról megismerni a többieket."

via
Hozzászólások