Salakblog - Federer és Nadal is nekiment Djokovicnak az ATP elnökének elmozdítása miatt
Federer és Nadal is nekiment Djokovicnak az ATP elnökének elmozdítása miatt
Fotó: Europress/AFP

Federer és Nadal is nekiment Djokovicnak az ATP elnökének elmozdítása miatt

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/11 19:33
Roger Federer és Rafael Nadal is felszólította Novak Djokovicot, hogy adjon magyarázatot, milyen szerepe volt abban, hogy Chris Kermode, az ATP jelenlegi elnöke 2019 végén távozni kénytelen posztjáról.


Az ATP jelenlegi első embere azért nem folytathatja munkáját, mert a szövetség hattagú bizottsága nem adta meg neki ehhez a szükséges támogatást. A szabályok értelmében az elnök megbízatásáról döntő testületbe három főt a játékosok, hármat pedig a tornák tanácsa delegál.

Djokovic, a játékosok tanácsának vezetője utalt arra, hogy szerinte változásokra volna szükség, ugyanakkor a személyes véleményét nyilvánosan nem fejtette ki Kermode-dal kapcsolatban. Federer és Nadal azonban mindenképpen magyarázatot várnak a világelsőtől.

"Nem könnyű véleményt formálnom, hisz aktívan már nem politizálok" - mondta Federer. "Viszont, akik kezében ott az irányítás, azoktól elvárom ezt. Fontos, hogy tudjam, miért történt, ami történt, és, hogy mi következik ez után. Nem értem, mi van az egész mögött, mi az, amit Kermode állítólag nem csinált jól. Én ugyanis inkább mellette lettem volna."

"El kell gondolkodnom azon, hogy esetleg a jövőben ismét jobban belevonjam magam a politikai döntések meghozatalába. Természetesen csak a tour kedvéért."

"Senki nem jött oda hozzám a játékosok tanácsából, hogy elmagyarázza, mindez miért történt" - ezt már Nadal mondta. "Nem látok bele a folyamatokba, ezt elismerem, ugyanis a politika távol áll tőlem. Ezzel együtt csalódott vagyok, hogy senki nem beszélte meg velem ezt. Így aztán nem tudom, mi a valódi oka annak, hogy Chris nem folytathatja tovább sportágunk irányítását."

"Egy ilyen fontos döntés előtt ki kellene kérni a játékosok véleményét. Őszintén remélem, hogy legalább a többieket megkérdezték erről. Ha így volt, az nagyszerű, viszont nekem senki sem szólt, hogy milyen gondolataim vannak a témában."

Egyre több játékos van tehát, aki értetlenül áll a döntés előtt, és Djokovic magyarázatára vár.

via és via

Hozzászólások