Salakblog - Beatles-t énekelve tűnt fel Roger Federer egy svájci reklámban
Beatles-t énekelve tűnt fel Roger Federer egy svájci reklámban
Fotó: Europress/AFP

Beatles-t énekelve tűnt fel Roger Federer egy svájci reklámban

Nánási AntalNánási Antal
2020/09/20 18:26
Mint megannyi más híres ember, Roger Federer is számtalan személyes szponzorral rendelkezik, akiknek kiszolgálására időről-időre eleget kell tennie bizonyos kötelezettségeknek. Ezek a kötelező körök általában sajtónyilvános eseményeken pár jó szó elhullajtásában és széles mosolyokat rögzítő fotókban nyilvánulnak meg. Roger Federer azonban most húzott egy merészet, és dalra fakadt.

Nem telnek teljesen tétlenül Roger Federer napjai. A húszszoros Grand Slam-győztes legenda, miután a koronavírus-járvány, valamint egy sérülés és az azt kezelő műtét miatt idén már biztosan nem lép pályára tétmérkőzésen, az elmúlt hónapokban növelte váratlan helyen való megjelenéseit. A járványidőszak egyik legnagyobb nézettséget generáló tartalma az a kisvideó volt, amelyen két olasz kislány egy-egy bérház tetején egymással teniszezik. A storyt annyira nagy hype övezte, hogy Federer egyik olasz érdekeltségű szponzora össze is hozta a lányok számára álomszerű találkozást a negyvenhez közelítő szupersztárral. Az élményt pedig még megfejelni is sikerült Federernek, hiszen intézett két helyet a lányoknak jóbarátja, Rafael Nadal nyári tenisztáborában, amelynek a spanyol játékos mallorcai akadémiája ad otthont.

Hogy ne érhesse szó a ház elejét, egy a napokban megjelent reklámfilmben Federer a svájci Sunrise telekommunikációs vállalat felkérésének eleget téve is megjelent a képernyőn. A cég nagyköveteként is tevékenykedő teniszlegenda a Beatles With a little help from my friend c. dalát kezdte el egymaga énekelni, majd szépen lassan csatlakoztak hozzá mások is, végül pedig egy amolyan öröméneklés kerekedett a történetből. Sőt mi több, a rövid reklámanyagban Federer még táncra is perdült, melyet elnézve szemmel látható, hogy szépen halad a térdsérülésének kezelésével, rajongói tehát megnyugodhatnak kedvencük jövő évi visszatérését illetően.

Arról nem szól a fáma, hogy Roger Federer feltűnése után tömegével nőtt-e a cég előfizetőinek tábora, esetleg a vállalat által szolgáltatott vonalak egyszerre nagyobb sávszélességgel működnének, az mindenesetre vitathatatlan tény, hogy két ilyen márka összekapcsolása, mint Roger Federer és a Beatles, telitalálat az ötletgazdák részéről, és egészen kiváló marketing húzás. Azt csak halkan jegyezzük meg, (és ezzel minden bizonnyal Federer is egyetértene) hogy a tenisz és az éneklés közül nem véletlenül az előbbiben vált legendává, s talán jól is van ez így. Nem ez volt egyébként a svájci első nyilvános próbálkozása az énekkel, Grigor Dimitrovval és Tommy Haas-szal ugyanis korábban megalapították a Backstreet Boys teniszváltozatát, a One Handed Backhand Boys nevű formációt. A csapat csekély mennyiségű megjelenése nagy sikert aratott a különböző videómegosztó felületeken, komolyabb pályát azonban a játékosok nem futottak be mikrofonnal a kezükben. Nem egyedüálló egyébként a tenisz világában az ének felé való kirándulás, a teljesség igénye nélkül Caroline Wozniacki, Andrey Rublev és Denis Shapovalov is próbálkozott már ezen a területen.

Amikor Federerék a teniszütőt mikrofonra cserélik: Játékosok, akik nemcsak a pályán eresztették ki hangjukat | Eurosport

A világ legjobb teniszezői általában a pályán mutatott teljesítményükkel vívják ki a közönség elismerését. Időnként azonban előfordul, hogy a játékosok a kemény edzések levezetéseként akár énektudásukat is megmutatják a nagyvilágnak. Összegyűjtöttük a legemlékezetesebb zenés produkciókat, hangsúlyozva, hogy a videókat mindenki csak saját felelősségre tekintse meg!

A hússzoros Grand Slam-győztes Federer júniusban jelentette be, hogy egyébként is műtött térdén egy újabb atroszkópos beavatkozásra volt szükség, miáltal ebben a szezonban már nem fog pályára lépni. Twitter bejegyzésében ugyanakkor mindenkit biztosított afelől, hogy 2021-ben ismét ott lesz az ATP Touron, cáfolva ezzel minden olyan pletykát, amely a visszavonulását rebesgette. Meglepő is lett volna, ha a visszavonulás mellett dönt, hiszen egyrészt egy olyan pályafutás, mint amilyen az övé, nem egy ilyen befejezést érdemel. Másrészt pedig minden bizonnyal ott akar lenni 2021-ben a tokiói olimpián, hogy még egyszer utoljára megpróbálja megszerezni a hőn áhított, ám egyelőre még hiányzó egyéni olimpiai bajnoki címet. 

Roger Federer ezüstéremmel a nyakában a londoni olimpián (2012)Roger Federer ezüstéremmel a nyakában a londoni olimpián (2012)Fotó: Europress/AFP

via

Hozzászólások