Salakblog - Federer: "Élveztem a salakszezont, úgyhogy lehet, hogy jövőre ismét visszatérek"
Federer: "Élveztem a salakszezont, úgyhogy lehet, hogy jövőre ismét visszatérek"
Fotó: Europress/AFP

Federer: "Élveztem a salakszezont, úgyhogy lehet, hogy jövőre ismét visszatérek"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/08 09:18

Rafael Nadal és az erősen kavargó párizsi szél közös erővel gyűrték le Roger Federert a Roland Garros elődöntőjében. A címvédő 6:3, 6:4, 6:2 arányban, 2 óra és 25 perc alatt verte a svájcit, amivel egy győzelemre került tizenkettedik trófeájától.

Noha a második szett szoros volt, és egy rövid időre meg is villant a fordulat lehetősége, a spanyol, amikor kellett emelt a színvonalon, és összességében sima győzelmet aratott régi riválisa felett.

Míg tehát Nadal harcba szállhat a tizennyolcadik GS-címéért, addig Federer pakolhat és készülhet a füves szezonra. A svájci nem tudott elmenni szó nélkül az időjárási körülmények mellett, melyek szétrombolták a játéktervét.

"Ilyenkor eljut az ember egy olyan pontra, amikor örül, ha bele tud úgy ütni a labdába, hogy közben nem válik nevetségessé" - mondta Federer az erős szélre utalva. 

"Ezt csak azért mondom, hogy érthető legyen, milyen nehezek voltak a körülmények mindkettőnk számára. Erre nem is nagyon lehet fölkészülni. Sok múlik azon, hogy fejben hogy tudod kezelni ezt az egészet, no és persze a lábmunka is rengeteget számít."

"Őszintén szólva nem is nagyon tudom, mit csinálhattam volna másképp. A szél az adogatásomat is kivette egy kicsit a játékból, ami tovább lassította a körülményeket. A feldobással is vigyázni kellett, és a sebességből is vissza kellett venni." 

"Összességében azt gondolom, nem játszottam rosszul a körülményekhez képest. De tudják, salakon ez nagyon nem egyszerű. Végülis Rafa a legjobb salakos játékos a világon, úgyhogy el tudom fogadni ezt a vereséget. Nincs ezzel gondom."

fedal.jpg Fotó: Europress/AFP

Bár hat nekifutásból hatodszor kapott ki Nadaltól a Garroson, a svájci összességében sikerként könyveli el mindazt, ami az elmúlt szűk két hétben történt vele Párizsban. 

"Ez egy nagyon jó torna volt, kifejezetten élveztem. A közönség támogatása rendkívüli volt, húszéves pályafutásom során az egyik legnagyszerűbb, amit megéltem Grand Slam-tornán. Az edzéseken és a meccseken is drukkolnak nekem, mindig boldogok, amikor láthatnak engem. Ezt borzasztóan jó érzés megtapasztalni."

"Ami a teniszemet illeti, azt hiszem, végig elég jól játszottam. Még magamat is megleptem, mennyire messzire jutottam ezen a tornán."

"És, hogy mi lesz jövőre? Akárcsak az összes többi tornával kapcsolatban, a Garros esetében sem tudok biztosat mondani. Meglátjuk."

"Az azonban, hogy remekül éreztem magam Párizsban, és, hogy az egész salakszezont úgy, ahogy van, élveztem, növeli az esélyét annak, hogy visszatérjek."

via Metro

Hozzászólások