Salakblog - Federer egy dedikált ütővel köszönte meg Nadalnak a fokvárosi bemutatómeccsüket
Federer egy dedikált ütővel köszönte meg Nadalnak a fokvárosi bemutatómeccsüket
Fotó: Europress/AFP

Federer egy dedikált ütővel köszönte meg Nadalnak a fokvárosi bemutatómeccsüket

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/14 12:17
Roger Federer és Alexander Zverev játszott egy bemutatómérkőzést Mexikóvárosban, még 2019 novemberében. 42 517 néző látogatott ki a meccsükre, amivel megdöntötték az akkor fönnálló nézőcsúcsot. Bár az esemény kapcsán a szervezők mindent megmozgattak, amit tudtak, a rekord még a három hónapot sem érte meg.

Jött tudniillik két óriás, Federer és Rafael Nadal, akik még egy szinttel feljebb rakták a lécet. Múlt pénteken Fokvárosban ugyanis ők ketten ismét történelmet írtak, mint már annyiszor az elmúlt 15 évben. 

A Meccs Afrikáért elnevezésű gála már a hatodik meccs volt, amikor Federer a hátrányos helyzetű gyermekeket támogató alapítványa javára gyűjtött pénzt. Ezúttal a Fokváros Stadion volt a helyszín, ahol Roger és Rafa 51 954 néző előtt ütögetett, mellyel alaposan megdöntötték a tavaly novemberben fölállított rekordot. 

A Meccs Afrikáért nevű mérkőzéssorozat első állomása 2010-ben volt, Zürichben, ahol szintén Federer és Nadal léptek pályára. Tíz évvel később megmutatták, hogy még mindig szenvedélyesen szeretik ezt a sportágat, ráadásul mindezt Dél-Afrikában tették, ahonnan Roger édesanyja származik, és ahol a svájci korábban még sosem versenyzett. 

Az egyes mérkőzésen kívül rendeztek egy páros összecsapást is, melynek során Bill Gates és Trevor Noah csatlakozott a két sztárhoz. Az egyest 1 óra és 45 percnyi játék után 6:4, 3:6, 6:3 arányban Federer nyerte. A svájci korábban Stan Wawrinkát, Andy Murray-t, John Isnert és Jack Sockot is legyőzte már a Meccs Afrikáért sorozatban. 

Az eseményt természetesen jó előre megtervezték. Február 7. ideális dátum volt, hisz addigra mindketten túl voltak már az Ausztrál Openhez kötődő feladataikon. Két nappal korábban Nadal még a legújabb akadémiája megnyitóján vett részt Kuvaitban, ezt követően repült csak Fokvárosba. 

ütő.jpg Fotó: Twitter

Ők ketten 40 alkalommal találkoztak hivatalos mérkőzésen, és kezdettől fogva rendkívüli tisztelettel viszonyultak a másik sikereihez, eredményeihez. Federer nem tudott eléggé hálás lenni Rafának, hogy a fárasztó évkezdet, valamint a saját akadémiájával kapcsolatos ügyintézés után átrepülte a fél világot, és ütögetett vele Fokvárosban.

Így aztán emlékül és köszönete jeléül elküldte neki azt az ütőt, természetesen aláírva, mellyel Dél-Afrikában játszott ellene. 

Az ütőt Rafa valószínűleg kiállítja majd a mallorcai akadémiáján lévő múzeumban, ahol megtalálhatóak a pályafutásához köthető legfontosabb trófeák és relikviák. 

tennisworldusa

Hozzászólások