Salakblog - Federer-Cilic döntő lesz az Ausztrál Openen
Federer-Cilic döntő lesz az Ausztrál Openen
Fotó: Europress/AFP

Federer-Cilic döntő lesz az Ausztrál Openen

Takács MártonTakács Márton
2018/01/26 13:01

Roger Federer a vártnál hamarabb, egy óra alatt letudta a Hyeon Chung elleni elődöntőjét, mert a dél-koreai ellenfele a második szettben sérülés miatt feladta a mérkőzést. A nap hőse Babos Tímea, aki előbb Kristina Mladenoviccsal megnyerte a női páros fináléját, majd vegyes párosban is bejutott a döntőbe. Összefoglalónk.

Ennél jobban nem is indulhatott volna számunkra a nap, hiszen reggel fél 8 körül lett egy újabb Grand Slam-győztesünk Babos Tímea személyében. Babos a francia Kristina Mladenoviccsal az oldalán 80 perc alatt, két sima szettben legyőzték a második helyen kiemelt orosz ellenfelüket, akik a karrier Golden Slamükre készültek. Ekaterina Makarova és Elena Vesnina ugyanis korábban megnyerték már együtt a Roland Garrost (2013), Wimbledont (2014), a US Opent (2017) és az olimpiát (2016) is. Az Ausztrál Open trófeája hiányzott lenyűgöző kollekciójukból, és ez a helyzet még egy évig biztosan nem változik.

Babosék női párosa Ausztrál Open-győztes! | Hosszabbítás

Babos Tímea, oldalán a francia Kristina Mladenoviccsal megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokság női páros versenyét, miután a pénteki döntőben 6:4, 6:3-ra legyőzte az orosz Ekaterina Makarovát és Elena Vesninát.

"Gratulálunk legyőzöttjeinknek, fantasztikusan játszottak - mondta győzelmi beszédében Babos– Kikinek köszönöm ezt a két hetet, két év után játszunk ismét együtt, hihetetlen élmény. Akadtak nehéz pillanataink, de nagyszerű érzés, hogy a sikert megoszthatjuk azokkal, akik nagyon messziről jöttek, hogy szurkoljanak nekünk.”

És Babos Timi itt még nem állt meg, ugyanis magyar idő szerint még 12 előtt bejutott a vegyes páros döntőjébe is. Az indiai Rohan Bopanna oldalán a María José Martínez Sánchez, Marcelo Demoliner spanyol, brazil kettős ellen diadalmaskodtak három játszmában, a 10 pontig tartó szuper tie-breaket 10-6-ra hozták. A vasárnap hajnali 6-kor kezdődő fináléban Babosék ellenfele a 8. kiemelt Gabriela Dabrowski, Mate Pavic kanadai, horvát kettős lesz.

Egy igen jó meccset vártunk a címvédő Roger Federer és a torna abszolút meglepetésembere, a korábban Alexander Zverevet és Novak Djokovicot is búcsúztató Hyeon Chung között, de ehelyett csupán a svájcitól kaptunk pazar teniszt. Csak a meccs első két játéka volt szoros, Federer hengerelt, ütött 24 nyerőt kevesebb mint két szett alatt, az első szerváiból 94%-ban szerzett pontot, szemben Chung 57%-ával. Federer olyan változatos játékot mutatott be, amire a koreai nem tudott reagálni. Roger 62 perc alatt 6:1, 5:2-re vezetett, amikor a korábban ápolási szünetet is kérő és a bal lábán lévő vízhólyagokat kezeltető Chung nem bírta tovább és inkább feladta a mérkőzést.

"Játszottam én is korábban vízhólyaggal a lábamon, fájdalmas. Nagyon. Egy idő után besokall tőle az emberÍgy keserédes a továbbjutásom, de azért boldog vagyok, hogy idén is döntőt játszhatok itt." - nyilatkozta sportszerűen a parti után Federer.

Federer a 30 (!) Grand Slam-döntőjére készülhet, amelyben az általa a tavalyi wimbledoni fináléban legyőzött Marin Cilic lesz az ellenfele.

Ausztrál Open

férfi egyes, elődöntő

Federer (svájci, 2.)–Hyeon Chung (dél-koreai) 6:1, 5:2-nél Hyeon Chung feladta

női páros, döntő

Babos, Mladenovic (magyar, francia, 5.)–Makarova, Vesnina (orosz, 2.) 6:4, 6:3

vegyes páros

elődöntő

Babos Tímea, Bopanna (magyar, indiai, 5.)–Martínez Sánchez, Demoliner (brazil, spanyol) 7:5, 5:7, 10–6

Hozzászólások