Salakblog - Federer célja továbbra is az, hogy meg tudja verni Djokovicot és Nadalt
Federer célja továbbra is az, hogy meg tudja verni Djokovicot és Nadalt
Fotó: Europress/AFP

Federer célja továbbra is az, hogy meg tudja verni Djokovicot és Nadalt

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/09 09:06

Roger Federer már túl van az Ausztrál Openen elszenvedett vereségen, motivált és várakozásokkal tekint a jövőbe. Abba a jövőbe, melyben természetesen a kilencedik wimbledoni trófea megszerzése az első számú célja.

Miután Stefanos Tsitsipas megverte a svájcit a amelbourne-i nyolcaddöntőben, ahogy az ilyenkor lenni szokott, fölerősödtek azok a hangok, melyek szerint ez a vereség számára már a vég kezdetét jelenti. 

Federer pénteken a Laver-kupa egyik fölvezető eseményén vett részt Genfben, ahol egyebek mellett arról is beszélt, mik a fő prioritásai a szezon hátralévő részére.

"Mindenek előtt Wimbledon. Persze sorrendben előbb Dubaj, Indian Wells és Miami. Jól akarom indítani a következő időszakot, ami aztán kedvező hatással lehetne a salakszezonomra is. Aztán jön ugye Wimbledon, a US Open, a Laver-kupa és az ATP-világbajnokság."

Federer hangsúlyozta, hogy az Ausztrál Openen elszenvedett vereség semmin sem változtatott, és, hogy a fő cél továbbra is az, hogy le tudja győzni Novak Djokovicot és Rafael Nadalt. 

"Jól érzem magam, motivált vagyok és alig várom már a következő versenyeket. A cél mindig az, hogy olyan színvonalon teniszezzek, ami elég ahhoz, hogy meg tudjam verni Rafát és Djokót."

"Mivel ez mindig egy hihetetlenül magas szintet feltételez, így, ha ez sikerül, az eredmények biztos nem maradnak majd el."

Az ATP-rangsort egyébként Djokovic vezeti Nadal előtt, míg Federer, a korai melbourne-i búcsúja nyomán visszacsúszott a hatodik helyre. 

fedborg.jpg Fotó: Europress/AFP

"A ranglista 37 évesen már nem tartozik a legfontosabb dolgok közé. Az igazán lényeges az, hogy egészséges legyek, hogy azt érezzem, képes vagyok tornákat nyerni, és képes vagyok Rafát és Djokót legyőzni. Probléma akkor volna, ha úgy érezném, nincs esélyem ellenük. Viszont, ha a ranglistán még hátrébb kerülök, azzal az égvilágon semmi gond nincs."

"Amíg úgy érzem, tudok Grand Slamet nyerni, ahogy két évvel ezelőtt is világranglista 17.-ként, addig minden rendben van. Inkább álljak hátul, és érezzem az erőt magamban, mint a harmadik helyen úgy, hogy esélytelennek tartsam magam."

Federer egyébként bízik abban, hogy honfitársa, Stan Wawrinka is játszani fog majd a Laver-kupán.

"A pekingi játékokon együtt lettünk olimpiai bajnokok. Egy kis szerencsével Genfben ismét egy párost alkothatunk."

via Sky SportsAFP

Hozzászólások