Salakblog - Federer bízik benne, hogy a salakos meccsek segítenek a felkészülésében
Federer bízik benne, hogy a salakos meccsek segítenek a felkészülésében
Fotó: Europress/AFP

Federer bízik benne, hogy a salakos meccsek segítenek a felkészülésében

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/26 13:36
Roger Federer februárban jelentette be, hogy három év után visszatér a salakra, méghozzá két torna erejéig: először a madridi 1000-es versenyen láthatja a közönség, majd a Roland Garroson. A svájcit Miamiban is kérdezték a salakos terveiről, aki elmondta, izgatott a visszatérése miatt és bízik abban, hogy jó döntést hozott.

A 20-szoros Grand Slam-győztes utoljára 2016-ban játszott ezen a borításon, akkor Dominic Thiemtől kapott ki a római versenyen. Azután sérülés miatt kihagyta a Roland Garrost - szem előtt tartva Wimbledont -, majd a következő két idényben egyetlen salakos tornán sem indult, ezzel is kímélve a testét. 2019-ben két versenyen láthatjuk ezen a borításon, először a magaslati levegő miatt gyors madridi pályán, majd a Roland Garroson.

"Volt egy nagyon érdekes beszélgetésem a csapatommal" - magyarázta Federer a Tennis Channelnek. "Megkérdeztem őket, mi a véleményük a salakról: menjek vagy ne menjek? Ők pedig úgy voltak vele, hogy ha örömmel teniszezek, az mindenképpen jó jel, mert az én koromban az is előfordulhatna, hogy nem akarok salakra menni, vagy úgy egyáltalán teniszezni" - mondta. Majd hozzátette: mindig is azt gondolta, vissza fog térni a salakra.

"Miután kihagytam két teljes salakszezont és három Roland Garrost sem gondoltam úgy, hogy ezt mindig így csinálom majd. Ebben az évben nem akartam kihagyni három hónapot, és izgatott vagyok, hogy újra salakon teniszezhetek. Meglátjuk, hogy ez segít-e Wimbledonban és a szezon hátralévő részében" - folytatta a svájci, aki ezen a héten még Miamiban versenyez, ahol Filip Krajinovic legyőzésével bejutott a legjobb tizenhat közé.

Következő ellenfele az a Daniil Medvedev lesz, akit tavaly kétszer is legyőzött. Federer azonban a mérleg ellenére sem számít könnyű mérkőzésre. "Az előző szezonban kétszer találkoztunk. Sanghajban egy nagyon kemény mérkőzést játszottunk, a bázelit pedig nem veszem figyelembe, mert borzasztó fáradt volt. Nagyon későn fejezte be a játékot, emellett sokat is teniszezett azon a héten" - fogalmazott a 101. tornagyőzelmére hajtó svájci.

via ubitennis

Hozzászólások