Salakblog - Federer azt mondja, neki rendben van, ha Nadal utoléri őt a GS-győzelmek számában
Federer azt mondja, neki rendben van, ha Nadal utoléri őt a GS-győzelmek számában
Fotó: Europress/AFP

Federer azt mondja, neki rendben van, ha Nadal utoléri őt a GS-győzelmek számában

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/08 15:38
Igazi teniszünnepet varázsolt Roger Federer és Rafael Nadal pénteken Fokvárosba. A két sztár első alkalommal játszott egymással Dél-Afrikában, ahol a várakozásoknak megfelelően óriási sikert arattak. A rendezvény összesen 3 és fél millió dollárt gyűjtött a svájci alapítványának. 

Az elképesztő hangulat közepette Federer megosztotta gondolatait a Grand Slam-címekkel kapcsolatos céljaival kapcsolatban. Egyebek mellett azt is elárulta, hogy el tudja fogadni, ha ősi riválisa, Nadal több major-trófeával zárja majd a pályafutását, mint ő. Ugyanakkor hozzátette, nyerni szeretne Wimbledonban, feltett szándéka, hogy megszerezze kilencedik győzelmét az All England Clubban.

"Az a jó a ma estében, hogy Rafa nem tud utolérni a GS-címek számában, így most teljesen nyugodt lehetek" - mondta viccesen Federer. "Maximálisan elégedett lehet azzal, amit elért a pályafutása során, de ugyanez igaz Novakra és rám is. Mindannyian túlszárnyaltuk a saját magunkkal szemben támasztott elvárásokat."
"Remélem, egy darabig még játszani fogok, meglátjuk, meddig. Mindenesetre jó néhány dolog ott van még az álmaimban. Azokban az álmokban, amelyekben ilyen messzire sosem jutottam. Azt reméltem, legalább egyszer sikerül majd győznöm Wimbledonban. Szóval, ha Nadal utolér engem, az nekem rendben van."

Jelenleg Federernek van a legtöbb Grand Slam-győzelme a férfiak között, szám szerint 20. Eggyel előzi meg Nadalt, aki júniusban, a Roland Garroson beérheti őt ebben a rangsorban. A GS-versenyben ráadásul egyre erősebb jelenléttel ott van Novak Djokovic is, aki az Ausztrál Open megnyerésével 17. major-trófeáját is begyűjtötte.

fedal2.jpg Fotó: Europress/AFP

A Fokvárosban megrendezett Fedal-meccs lett egyébként minden idők legnézettebb teniszmérkőzése lett. Összesen 51 954 ember látogatott ki a stadionba, hogy szemtanúja legyen a két óriás találkozójának. A korábbi rekordot Federer és Alexander Zverev tartották egy tavaly novemberben, Mexikóvárosban megrendezett bemutatómérkőzéssel. 

A közönség Rafael Nadalt is lenyűgözte.

"Ahogy mindig, most is megpróbáltuk a legtöbbet kihozni magunkból" - mondta Nadal. "Életre szóló élmény volt ilyen csodálatos közönség előtt játszani egy ilyen fantasztikus stadionban. Hatalmas öröm számomra, hogy mindennek részese lehettem."

Essentially Sports

Hozzászólások