Salakblog - Federer: "Az, hogy évekig nem játszottam salakon, nem tesz engem kevésbé veszélyessé"
Federer: "Az, hogy évekig nem játszottam salakon, nem tesz engem kevésbé veszélyessé"
Fotó: Europress/AFP

Federer: "Az, hogy évekig nem játszottam salakon, nem tesz engem kevésbé veszélyessé"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/10 14:53

Roger Federer visszautasította azt a Dominic Thiem általi felvetést, mely szerint alábecsülnék őt salakon. A svájci azt is hozzátette, hogy nyilvánvalóan hiba volna így tenni. 

Federernek tegnap két mérkőzéslabdát is hárítania kellett ahhoz, hogy legyőzze Gael Monfilst a Madrid Open nyolcaddöntőjében. Mindezt azok után, hogy az első szett még sima 6:0-lal lett az övé.

A svájci a meccs után arról beszélt, hogy szerinte annak ellenére, hogy három éve nem játszott salakon, senkinek sem lehetnek illúziói azzal kapcsolatban, hogy ő mit tud. 

"Nem hiszem, hogy bárki is alábecsülne engem, hisz nem sérülésből jövök vissza" - mondta Federer. 

"Egyrészt ugye jól kezdtem ezt a szezont, másrészt elég gyorsak a körülmények Madridban, és ugye nyertem is már itt korábban. Jó, persze a játékostársaim nyilván tudják, hogy az elmúlt években nem szereztem túl nagy meccsrutint salakon, de őszintén szólva ez nem tesz engem kevésbé veszélyessé."

Tegnap úgy tűnt, Federer simán ott lesz a negyeddöntőben, ugyanis 6:0-val és pazar játékkal indított Monfils ellen. A francia azonban összeszedte magát, kiegyenlített, és a továbbjutás végül egy rendkívül szoros végjátékban dőlt el. A svájci 6:0, 4:6, 7:6(3) arányban győzött, és játszik ma Thiemmel a legjobb négybe kerülésért. 

"Az ember álmodhat persze 6:0, 6:0-ról, de ez sosem történik meg" - mondta Federer. Simona Halepnek mondjuk összejött, épp ezen a tornán Viktoria Kuzmova ellen, de persze az egy másik történet. 

"Szerintem pont ez a szépsége ennek a pontozási rendszernek, hogy a második játszmában minden újra nulláról indul. Nem igazán emlékszem az első játék brékjére, de Gael nagy intenzitással kezdett el játszani a második szettben, hogy valahogy megpróbáljon visszajönni a meccsbe. Ennek pedig az lett az eredménye, hogy egyre magasabb színvonalon teniszezett."

Federer és a barcelonai győztes, Thiem negyeddöntője majd nem előbb, mint 17.00 órakor kezdődik Madridban.

via

Hozzászólások