Salakblog - Federer: "Az élet nem arról szól, hogy minden egyes rekordot meg akarjak dönteni"
Federer: "Az élet nem arról szól, hogy minden egyes rekordot meg akarjak dönteni"
Fotó: Europress/AFP

Federer: "Az élet nem arról szól, hogy minden egyes rekordot meg akarjak dönteni"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/03 10:44
Annak idején Roger Federer, mások mellett Jimmy Connorsnak is szedte a labdát a bázeli tenisztornán. Aztán jött a tegnapi nap, amikor is a svájci zseni egy közös, rendkívül exkluzív klubba került az amerikai legendával.

A 20-szoros Grand Slam-bajnok azzal, hogy 6:4, 6:4 arányban legyőzte Stefanos Tsitsipast a dubaji torna döntőjében, megszerezte 100. ATP-szintű trófeáját, amivel belépett abba az elit klubba, ahol eddig egyedüliként csak Connors tartózkodott. 

Az amerikai, aki 109 tornagyőzelemig jutott a közösségi médián keresztül gratulált, és üdvözölte új klubtársát.

"Roger, üdvözöllek a három számjegyű torna-győztesek klubjában. Egy kicsit magányos voltam, örülök, hogy végre van társaságom" - írta Connors.

Miután Federer megnyerte a versenyt, a versenyszervezők siettek bejelenteni, hogy a svájci készen áll arra, hogy megvédje címét 2020-ban. Ez vajon azt is jelenti, hogy a korábbi bázeli labdaszedő srác feltett szándéka, hogy megpróbálja megdönteni Connors rekordját?

connorsfed2.jpg Fotó: Twitter

Nos, a fölvetésre Federer úgy reagált, hogy első számú célja az, hogy egészséges maradjon, és hogy maximálisan kiélvezze karrierje utolsó éveit.

"Meglátjuk, mennyi maradt a tankban, de tény, a 100. tornagyőzelem egy valóra vált álom a számomra. Olyan korban élünk, amikor minden csak a rekorddöntésről szól. Számomra azonban nem. Én boldog vagyok, hogy egészséges vagyok, és, hogy egy szerető család, és egy kiváló csapat van körülöttem. Rengeteg támogatást kapok tőlük, úgyhogy nem lehetek eléggé hálás nekik."

"Ez egy különleges este volt. Stefanos ellen játszhattam, így testközelből tapasztalhattam meg a tenisz jövőjét. Ez is része annak az utazásnak, melyben részem van. A legőszintébben mondom, hogy az élet nem arról szól, hogy minden egyes rekordot meg akarjak dönteni."

via
Hozzászólások