Salakblog - Federer a világelsőségért is játszik Stuttgartban
Federer a világelsőségért is játszik Stuttgartban
Fotó: Europress/AFP

Federer a világelsőségért is játszik Stuttgartban

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/06/13 15:04

Roger Federer szerint nagyszerű dolog újra visszatérni a Tourra. Nekünk pedig legalább ilyen nagyszerű lesz látni őt újra tétmeccset játszani. A svájci ezen a héten Stuttgartban kezdi meg a wimbledoni címvédésre való felkészülését. 

Federer három hónapot töltött távol a versenyektől, és, mint mondja, nagyon várta már a füves pályás szezont, nagyon várta már, hogy újra megméresse magát a különböző tornákon. Utolsó meccsét Miamiban játszotta, ahol meglepő vereséget szenvedett Thanasi Kokkinakistól rögtön az első találkozóján. 

"Nagyszerű újra visszatérni és együtt lenni a többiekkel. Három hónapig szinte senkivel sem találkoztam, és tévét sem nagyon néztem. El voltam foglalva a dolgaimmal, a gyerekekkel, és az edzésekkel."

"Elmentünk nyaralni is, remekül éreztük magunkat. Az elmúlt három hónap pillanatok alatt eltelt, ami azt jelzi, hogy volt tennivalóm, és közben jól is éreztem magam. Stuttgart remek hely a visszatérésre. Tavaly sajnos nem ment itt valami jól nekem, most azonban remek formában érzem magam, és remélem messzire jutok majd a tornán."

A svájci tavaly rögtön az első meccsén kikapott Tommy Haastól, így joggal reméli, hogy idén eredményesebb lesz. Abban is bízik, hogy sikerül visszaszereznie a világelsőséget Rafael Nadaltól. Ha eljut a döntőig, jövő hétfőn ismét ő áll majd az élen.

"Tavaly meccslabdáról kaptam ki az első körben Tommy Haastól, ami nagyon nem esett jól. Az elsődleges cél tehát, hogy most túljussak az első fordulón, a következő pedig, hogy meglegyen a döntő is, ami a világelsőséget jelenti majd a számomra. Lehet, hogy csak egy hétre, de akkor is jó lenne. A végső cél a héten pedig nyilván a tornagyőzelem lenne."

"Lépésről lépésre kell haladni, ugyanis tele van a tábla jobbnál jobb játékosokkal. Szóval trükkös lesz nagyon, úgyhogy rendkívül izgatott vagyok, hogy itt lehetek."

Federer valóban olyan ellenfél, nevezetesen Mischa Zverev ellen kezd, aki sokakat megtréfált már korábban, ráadásul a fű a kedvenc borítása.

via
Hozzászólások