Salakblog - Federer: "A tökéletesség nem létezik, mindenkinek megvannak a maga hibái"
Federer: "A tökéletesség nem létezik, mindenkinek megvannak a maga hibái"
Fotó: Europress/AFP

Federer: "A tökéletesség nem létezik, mindenkinek megvannak a maga hibái"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/07 19:07
Roger Federer már nagyon várja, hogy több szabadideje legyen, és, hogy több időt tölthessen a családjával. Mindezt persze csak azt követően, hogy már búcsút intett a karrierjének. A svájci erről szerdán beszélt a sajtó képviselői előtt, Indian Wellsben. 

A 20-szoros Grand Slam-bajnok, aki a múlt héten Dubajban szerezte 100. tornagyőzelmét elmondta, hogy bár még nem áll készen arra, hogy szögre akassza az ütőjét, azért már látja magát, ahogy élvezi a profi pályafutása utáni időszakot. 

"Nagy mozgásteret, nagy szabadságot szeretnék majd magamnak, amikor már nem leszek aktív sportoló. A családom, a feleségem, a gyerekeim elsőbbséget élveznek majd, ahogy már most is ez a helyzet. Nagyfokú rugalmasságra vágyom, hogy el tudjuk dönteni, mennyi a túl sok, mennyi, ami még nem elég, és mennyi, ami pont jó mindenki számára."

Federer elmondta, hogy a felesége, Mirka az ő hektikus versenynaptára közepette is szoros kapcsolatban van a közeli barátokkal, és azt tervezi, hogy ehhez a társasághoz ő is csatlakozik majd.

"Ha innen nézem, akkor nagyon várom már azt a pillanatot, amikor erre végre sor kerül majd."

A család és a barátok mellett fontos szerep jut majd az alapítványnak is. Mint elmondta, továbbra is azon lesz, hogy egyre több gyerek jusson megfelelő színvonalú oktatáshoz világszerte.

"Több időm lesz majd az alapítvány ügyeivel foglalkozni. Persze ismerem magam, nem tudok nyugton maradni, imádok utazni és tevékeny lenni. Nyilván elaprózódni sem akarok, ezért mindenképp fel kell majd állítanom egy fontossági sorrendet."

A svájci arról is beszélt, hogy igyekszik jó nagykövete lenni a sportnak, de azt is hozzátette, hogy közben saját magára is gondolnia kell.

"Nagyszerű dolog, ha népszerűbbé tudom tenni a sportot, ha a segítségemmel a rajongók még inkább élvezni tudják azt. Boldog akarok lenni és örömet okozni az embereknek. Ugyanakkor tudom, hogy nem lehet mindenkinek megfelelni, ha ez volna a célom, biztos, hogy boldogtalan lennék."

"Egyébként a szurkolók gyakran túlságosan is fölmagasztalnak minket. Nem ritkán már-már emberfölötti magasságokba. Aztán találkoznak velünk, és rájönnek, hogy mi is teljesen hétköznapiak vagyunk. Annyi történik csak, hogy egy valamiben jók vagyunk. De amúgy a tökéletesség nem létezik, mindenkinek megvannak a maga hibái."

Federer ötszörös bajnok Indian Wellsben, tavaly a döntőben verte őt Juan Martín del Potro. Az első körben nem kell játszania, a másodikban pedig majd vagy Peter Gojowczyk vagy Andreas Seppi lesz az ellenfele. 

via és via

Hozzászólások