Salakblog - Ezt látni kell: Kyrgios teljes fokozatra kapcsolta a Kyrgios-show-t
Ezt látni kell: Kyrgios teljes fokozatra kapcsolta a Kyrgios-show-t
Fotó: Europress/AFP

Ezt látni kell: Kyrgios teljes fokozatra kapcsolta a Kyrgios-show-t

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/25 18:59
Vannak pillanatok, amikor Nick Kyrgios az egész világot ámulatba ejti pazar megoldásaival. Máskor pimasz trükkökkel szórakoztatja a közönséget, ami után azon folyik a vita, tiszteletlen volt-e az ellenfelével. Sokszor pedig egy igazi pöcs a pályán, ilyenkor talán még elfogult rajongói sem tudnak pozitívumot találni játékában. És van, amikor a teljes csomagot beveti egyetlen este alatt.

Nem mindennapi élményben lehetett részük azoknak, akik jegyet váltottak a Nick Kyrgios-Dusan Lajovic találkozóra. Önmagában a mérkőzés a maga 6:3, 6:1-es végeredményével aligha szolgáltatott sok izgalmat, cserébe viszont maximális fordulatszámon pörgött a Kyrgios-show. Volt itt minden, amiért egyszerre lehet gyűlölni és szeretni az ausztrál teniszezőt, aki egyik pillanatban még mesés megoldásával kápráztatta el a közönséget, a következőben pedig már az egyik nézővel vívott ádáz szócsatát.

Kezdjük az est balhésabb felével. Az egyik néző valamiért jó ötletnek gondolta, hogy hozzávágjon néhány sértést az ausztrálhoz, aki nem hazudtolta meg önmagát, beleállt a trash talkba. "Ingyen jegyet kaptál? Miért engem nézel vasárnap este? Nincs jobb dolgod?" - tette fel a költőinek szánt kérdést. Nem sokkal később a biztonságiak kivezették a nézőt, Kyrgios pedig látványosan megtapsolta a jelenetet. Később elmondta, pontosan tudta, hogy ez történik majd, de közben remekül szórakozott.

"Tudtam, hogy ki fogom rúgatni. Imádtam minden pillanatát. És azt hiszem, a közönség is imádta" - magyarázta a világranglista-33. ausztrál, majd azt is elmondta, mi állt a vita hátterében. "Térfélcserénél szó szerint azt mondta, hogy egy fasz vagyok. Utána azt is hozzátette, hogy szar a hajam. És tudjátok mit? Napok óta nem voltam fodrásznál, ebben tehát valószínűleg igaza volt" - poénkodott Kyrgios, aki ezúttal a tenisszel sem volt adós, helyenként pazar megoldásokkal szórakoztatta a nézőket.

4:1-nél, amolyan federeresen, szinte a T-vonalról ütötte meg a második szervát, majd egy odanemnézős röptével lezárta a pontot. Hasonló megoldással próbálkozott már Miamiban is, méghozzá az Alexander Bublik elleni találkozóján: akkor kevesebb sikerrel, mert végül elbukta a labdamenetet. Ezen kívül akadt láb közötti ütése (mondjuk mikor nem?) egy ízben pedig mintha szalutált volna a labdának (közönségnek?) egy lecsapás előtt, bár ennél a jelenetnél lehet, hogy csak a világítás zavarta.

Akár az acapulcói események folytatásának is tekinthetjük, hogy Kyrgios két alsó szervát is bemutatott Lajovic ellen: az egyikből ász lett, a másikkal pedig lezárta a játszmát. Aki esetleg lemaradt volna róla: Kyrgios az acapulcói tornán Rafa Nadalt próbálta meglepni egy alsó szervával, ezzel magára haragítva a teniszt kedvelők egy részét. Maga az ütés egyébként szabályos, sőt, mint arról korábban is írtunk, bizonyos játékosok ellen kifejezetten hatékony fegyvernek bizonyulhat. 

Hozzászólások