Salakblog - "Ez valami vicc?" - Thiemet kitessékelték a sajtószobából Serena érkezése miatt
"Ez valami vicc?" - Thiemet kitessékelték a sajtószobából Serena érkezése miatt
Fotó: Europress/AFP

"Ez valami vicc?" - Thiemet kitessékelték a sajtószobából Serena érkezése miatt

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/02 15:32

Dominic Thiem kiakadt és dühösen hagyta el szombaton a sajtószobát, miután közölték vele, hogy át kell adnia a helyét Serena Williamsnek. 

Az osztrák sajtótájékoztatója még csak a harmadik kérdésnél tartott, amikor betoppantak a szervezők és félbeszakították őt. Azt mondták neki, hogy a továbbiakban egy másik teremben kell majd válaszolnia az újságírók kérdéseire, ugyanis érkezik Serena.

És, hogy miért? Az amerikai a Sofia Kenintől elszenvedett vereséget követően gyorsan le akarta zavarni a maga tájékoztatóját, és állítólag nem volt hajlandó megvárni, amíg Thiem befejezi az övét. A dologban talán az a leginkább meglepő, hogy Serena kérését a szervezők elfogadhatónak tartották, és helyt is adtak neki.

Közben Thiem, aki tavaly döntős, azt megelőzően pedig kétszer is elődöntős volt, teljesen értetlenül állt a helyzet előtt. 

"Fel nem fogom, mi ez az egész. Ez csak valami vicc, ugye? El kellett hagynom a termet, mert ő be akart jönni" - mondta az osztrák az egyik szervezőnek. "Nem vagyok már junior játékos."

Ezt követően a The New York Times újságírója, Ben Rothenberg szerint Thiemet arról tájékoztatták, hogy azok után, hogy át kellett mennie a második számú interjúszobába, most még várnia is kell egy kicsit, lesz ugyanis némi csúszás.

"Akkor én megyek is, és nem álldogálok itt. Én is azt csinálok, amit akarok" - reagált Thiem, majd fogta magát, és elhagyta a termet.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy Tumaini Carayol, a brit Eurosport munkatársa azt írta a Twitteren, hogy Serena a kettes interjúszobát kérte, mert látszott a monitoron, hogy az üres. Tehát nem az amerikai akarta, hogy Thiem hagyja el azt a termet, ahol már zajlott a sajtótájékoztatója.

Ha ez így volt, akkor a szervezők még komolyabbat hibáztak. Túltolták a tiszteletet a 23-szoros Grand Salm-bajnokkal szemben, vagy ahogy Rothenberg fogalmazott egy tweetben, túltolták a feminizmust ebben a helyzetben az ATP-ranglista negyedik helyezettjével szemben. Igaz, azt hozzá kell tenni, hogy ő itt azt írta, Serena nem akarta megvárni, míg Thiem befejezi a már megkezdett tájékoztatót.

Szívesen meghallgatnánk egy felvételt arról, hogy Williams mit is kért igazából. De bárhogyan is, Thiem bizonyosan nem érdemelt ekkora tiszteletlenséget a szervezőktől.

Más kérdés, hogy Dominic mondhatott volna egész egyszerűen nemet is. Ha marad a helyén, erőnek erejével úgysem vonszolták volna őt ki a teremből. 

Az persze, hogy az osztráknak lett volna más választása is, korántsem menti fel a szervezőket. 

részben Ubitennis

Hozzászólások