Salakblog - Európai edző lesz a Fucsovics Team új tagja
Európai edző lesz a Fucsovics Team új tagja

Európai edző lesz a Fucsovics Team új tagja

Hosszabbitás ·
2018/12/07 12:10

Szűkül a kör és azt már biztosra lehet venni, hogy – az amerikai jelölt kiesése után – európai edző lesz a Fucsovics Team új tagja. Félreértés ne essék, nem váltásról van szó, hanem egy olyan neves szakember szerződtetéséről, aki terhet vehet le jelenlegi mestere, Sávolt Attila válláról, emellett hozzáadott értéket hozhat a felfelé ívelő vállalkozásba.

„Közel járunk a megoldáshoz, de semmiképpen sem akarunk elsietett döntést hozni, többek között azért sem, mert a stábbővítéseknek a jó mellett rossz tapasztalatai is vannak a teniszsport világában" – nyilatkozta Sávolt Attila, a világranglista 36. helyéig eljutó  magyar éljátékos edzője az SzPress Hírszolgálatnak. – "Az erősítés gondolata tőlem származik, mert eljutottunk addig a pontig, amikor a részfeladatokra az eddigieknél is nagyobb figyelmet kell fordítani. Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy az adogatások hatékonyságának folyamatos növelése mellett a 'sorsfordítóan' fontos pontok megnyerésének százalékán is javítani szeretnénk, ez lehet ugyanis az a plusz erő, ami a TOP20-ba emelkedés nagy céljának megvalósulásához vihet közelebb.”

Sávolt szerint a választék éppen elegendő, a rövidebb-hosszabb ideig jól együttműködő párosok példája pedig akár útmutató is lehet.

Fucsovics Márton célja a top 10, a Grand Slam-győzelem és az olimpiai érem | Hosszabbítás

Fucsovics Márton sajtótájékoztató keretein belül értékelte 2018-as idényét, egyúttal beszélt a következő szezonban/szezonokban kitűzött céljairól is. A szerdai eseményen mesélt a Roger Federer és a Novak Djokovic elleni mérkőzéseiről, és azt is elmondta, kivel játszana szívesen 2019-ben. A sajtóeseményen az is szóba került, hogy játszik-e a magyar Davis-kupa-csapatban, illetve elindul-e a budapesti ATP-tornán.

Fontos az emberi összhang

„Nem olyan edzőre van szükségünk, aki az év minden napján árnyékként követi Marcit, hanem egy olyan segítőtársra, aki 8-10 hétig keményen oda tudja tenni magát" – folytatta az egykor a világranglista 68. helyéig eljutott Sávolt Attila. – "Fontos, hogy ne csak szakmai, hanem emberi összhang alakuljon ki, mert aki átáll a mi hullámhosszunkra, annak a bekapcsolódása előbb vagy utóbb személyiségformáló erőként is jelentkezik. Van elképzelésem a szereposztásról. Lesznek olyan versenyek, ahová az új edző kíséri majd el Marcit, másokra jómagam, de olyanok is, ahol mindkettőnk jelenlétére is szükség lehet."

Többismeretlenes egyenlet

A versenyzői pályafutását 2004-ben lezáró 42 esztendős szakember elismeri, hogy még egy ex-top10-es teniszező munkába állásának is van kockázati tényezője, az viszont kétségtelen, hogy a közelmúlt és a jelen nagyágyúinak együttműködését többször is látványos siker koronázta.

„Agassi sokat segített Dimitrovnak, Becker Djokovicnak, ugyanúgy Lendl Murraynek és Zverevnek, de a jó együttműködésre Chang és Nishikori közös munkája is jó példával szolgálhat" – hangsúlyozta Sávolt, aki nem titkolja, hogy most egy többismeretlenes egyenlet megoldása előtt állnak, amelynek az egyik meghatározó eleme tagadhatatlanul a kiszemelt partnere anyagi igénye.  

Forrás: Szalay Péter/SzPress Sporthírszolgálat

Hozzászólások