Salakblog - Érik a Djokovic-Stepanek együttműködés
Érik a Djokovic-Stepanek együttműködés
Fotó: Europress/AFP

Érik a Djokovic-Stepanek együttműködés

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/11/22 20:05

Több, egymástól független cseh forrás is arról számolt be, hogy Radek Stepanek 2018-ban csatlakozik Novak Djokovic edzői csapatához.

Nyár elején már írtunk arról, hogy egy szerb lap megszellőztette, küszöbön áll kettejük együttműködése. Arra lehetett számítani, hogy Wimbledon után Djokovic megteszi a nagy bejelentést, azonban teljesen érthető módon, akkor a könyöke volt a legfontosabb, és az edzőkérdéssel nemigen foglalkozott.

Megvan Djokovic új edzője? | Hosszabbítás

Novak Djokovic arról beszélt a hét elején, hogy Andre Agassi mellett szüksége lesz egy másik edzőre is, egy olyan valakire, aki utazik majd vele tornáról tornára. Az amerikai ugyanis csak a nagy tornákon ül majd ott a bokszában. A Politika nevű szerb weboldal úgy értesült, hogy ez a személy a veterán teniszező, Radek Stepanek lehet.

A 38 éves Stepanek nemrégiben jelentette be, hogy 21 profiként eltöltött év után visszavonul az aktív versenyzéstől. A múlt héten még azt nyilatkozta, hogy ráér eldönteni, mihez is kezd majd a jövőben

"Most eltűnök egy időre, és kitalálom, mit fogok csinálni. Éveken át rohantam meccsekről a szállodába, onnan meg a reptérre. Most végre hátradőlhetek, hogy szép nyugodtan megtaláljam a nekem való utat."

Most azonban úgy tűnik, eldőlt a dolog, legalábbis egy időre, és Stepanek Djokovic mellett fog dolgozni. Amellett a Djokovic mellett, akivel 14-szer játszott pályafutása során, és mindössze egyszer tudta őt megverni. A Radio Prague arról számolt be, hogy a felek közötti egyesség már létrejött.

Darren Cahill is azt mondta az ESPN-en közvetítés közben, hogy Andre Agassi szerint szó van arról, hogy Stepanek mentorálná Nolét a következő szezonban.

Mindezek fényében korántsem lenne meglepetés, ha ők ketten hivatalosan is bejelentenék, hogy a jövőben együtt fognak dolgozni. Ráadásul két olyan játékosról van szó, akik régóta barátok, és számos alkalommal méltatták egymást a nyilatkozataikban.

"Nagyon jól ismerem Radeket" - mondta Djokovic. "Ő az egyik legjobb barátom a Tour-on. Sokat edzettünk már együtt, ő egy nagyszerű srác."

djokoradek2

Fotó: Europress/AFP

Nole egyébként a tervek szerint Dohában tér majd vissza jövő januárban, azt követően, hogy előtte részt vesz egy bemutatótornán Abu Dhabiban. Mint ismeretes, a korábbi világelső Wimbledonban játszott utoljára, azóta a könyöksérüléséből próbál felépülni.

Večernje Novosti című szerb lap szerint Djokovic néhány napig még Belgrádban edz, és konzultál az orvosával a könyökét illetően. Utána a tervek szerint Monte-Carlóba utazik.

Ami az Ausztrál Opent illeti, az indulása attól függ, hogy a könyöke hogy reagál a terhelésre a megelőző versenyeken.

"Ha nem lesz semmi gond, akkor Abu Dahabi után jöhet Doha" - írja a szerb lap. "Ott teljes terhelés mellett fogja tesztelni a könyökét, és eldönti, hogy képes lesz-e nekivágni egy Grand Slam-tornának, és három nyert szettre menő meccseket játszani."

A 30 éves Djokovic hatszoros bajnok Melbourne-ben, és nem hagyta ki a tornát 2004 óta.

via
Hozzászólások