Salakblog - "Élvezd csak bajnok, hogy fontos vagy!" - Kyrgios üzenete az eltiltását szorgalmazó Pat Rafternek 
"Élvezd csak bajnok, hogy fontos vagy!" - Kyrgios üzenete az eltiltását szorgalmazó Pat Rafternek 
Fotó: Europress/AFP

"Élvezd csak bajnok, hogy fontos vagy!" - Kyrgios üzenete az eltiltását szorgalmazó Pat Rafternek 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/18 17:15
Nick Kyrgios nem Nick Kyrgios volna, ha szó nélkül hagyta volna Pat Rafter vele kapcsolatos megjegyzéseit. A 24 éves ausztrál válaszában közölte, az ATP azért nem tiltotta el, mert ő azon játékosok egyike, aki miatt az emberek kimennek teniszmeccset nézni.

A szövetség egy sor nyári incidens miatt jelenleg vizsgálatot folytat világranglista 27. helyén álló ausztrál ellen. A Cincinnati Mastersen 113 ezer dollárra büntették, mert nem kevesebb, mint nyolc alkalommal vétett a szabályok ellen a Karen Khachanov elleni meccsén. Ezen kihágások között szerepel például a sportszerűtlen viselkedés, illetve a pálya engedély nélküli elhagyása. 

Aztán jött a US Open, ahol egyszerűen csak korruptnak nevezte az ATP-t. Egy nappal később kifejtette, hogy itt ő tulajdonképpen arra gondolt, hogy a szövetség kettős mércét alkalmaz a játékosokkal szemben. Egyesekkel túl elnéző, míg másokkal túl szigorú. 

Ezek után az akciók után az ATP megerősítette, hogy valóban vizsgálódnak az ausztrál ügyében. Abban igyekeznek döntést hozni, hogy Kyrgios mennyire súlyosan sértette meg a szövetség játékosokra vonatkozó szabályzatát, és, hogy szükség van-e további szankciókra. Noha konkrétan eltiltásról nem is volt szó, Pat Rafter mégis arról beszélt egy interjúban, hogy nem érti, honfitársa felfüggesztése miért nem lépett még életbe. 

"Nem értem, az eltiltás miért nem lépett még hatályba" - mondta Rafter az ATP Cup egyik rendezvényén. "Kell, hogy legyen valami a háttérben, de nem tudom, mi az. Nálam a dolog úgy néz ki, hogy bizony el kellene őt tiltani."

Rafter ugyanakkor elismerte, hogy Nick, a viselkedése ellenére komoly vonzerővel rendelkezik a legkülönbözőbb tornákon. Azonban hozzátette, a népszerűsége nem volna szabad, hogy akadálya legyen a megfelelő büntetésnek. 

Kyrgios persze nem bírta ki, hogy ne reagáljon. Írt egy Twitter-bejegyzést melyben azt állítja, hogy Rafter csak feltűnősködni akar a megnyilvánulásaival. Valamint hozzáteszi, amúgy sem idegen tőle, hogy kritizálja az ausztrál játékosokat.

"Bárhol játszom, a stadionok tömve vannak, és a tornák rengeteg pénzt keresnek velem" - írta Kyrgios. "Nem lep meg, hogy Rafter ezt nyilatkozta. Egyébként is szereti magára hagyni a honfitársait a bajban. Élvezd csak, bajnok, hogy fontos vagy."

A New York Times újságírója, Christopher Clarey arról számolt be még korábban, hogy Kyrgios ügyében valószínűleg csak a Laver-kupa befejezése után várható döntés. Egyébként, ami a Laver-kupát illeti, noha ATP-esemény, nem része a versenynaptárnak, pontok nem járnak érte, így Kyrgios akár eltiltottként is részt vehetne rajta.

ubitennis

Hozzászólások