Salakblog - Eljött a nap
Eljött a nap
Fotó: Europress/AFP

Eljött a nap

Szántó PetraSzántó Petra
2015/01/06 11:54

Január 10-én ritkán szokott tétmérkőzést játszani egymás ellen Novak Djokovic és Rafael Nadal. Legjobb esetben is január végéig kellett várnunk erre a pillanatra, egészen egy Grand Slam döntő napjáig.

Még most sem biztos, hogy január 10-én lesz Djokovic-Nadal mérkőzés, de ma mindketten megtehetik az első lépést az egymás elleni döntő felé. Bár kissé más előjelekkel és előzményekkel érkeztek a 2015-ös szezon kapujába, azért mindenki bizakodik, hogy nem rajtuk fog múlni az az egymás elleni finálé Dohában. A múlt évet szenzációs formában, világelsőként és világbajnokként befejező Djokovic döntőbe jutása papíron sima kell, hogy legyen. Nadalnak pedig a sérülések, a hosszú kihagyás és a csúsztatott felkészülés ellenére is illene szombatig eljutnia, talán még Berdychen keresztül is.

Egyelőre azonban ne szaladjunk előre, hanem ünnepeljük a napot, amikor a világ legjobb teniszezői közül kettő is pályára lép egymás után és ezzel végleg beindul egy új, minden korábbinál izgalmasabbnak ígérkező tenisz szezon.

A napot, ami azért is különleges, mert nem szokott ilyen lenni az év első hetében.

Rafael Nadal évek óta állandó szereplője a dohai tornának, most is címvédő. Ám rajongói számára ez nem csak egy egyszerű szezonkezdet, nem csak egy sima első mérkőzés, hanem a remény napja. A reményé, hogy mostantól újra jó sokáig láthatnak egy egészséges, harcos és a legjobbak közé tartozó Rafát.

Novak Djokovic viszont máshogy kezdte az évet, mint ahogy szokta. Pályafutása során mindössze ez a harmadik alkalom (2007 és 2009 után), hogy ATP tornával kezdi a szezont, és nem csak a Hopman Kupán ökörködik az Ausztrál Open előtt. Ebből is látszik, hogy Djokovic idén még komolyabban veszi az év első hónapját, ami nála amúgy is elég jól szokott sikerülni.

Szóval tartsatok velünk, ünnepeljük a visszatérőket és a debütálókat, meg azt, hogy végre újra van tenisz!

Még akkor is, ha Rafa és Nole is 6/2 6/1-re nyert 56 perc alatt. :)

2015. január 6. kedd, 13.30-tól Eurosport2:

Tomas Berdych (3) - Denis Istomin

Novak Djokovic (1) - Dusan Lajovic

Rafael Nadal (2) - Michael Berrer (Q)

David Ferrer (4) - Thiemo de Bakker (Q)

 

 

 

Hozzászólások