Salakblog - Élete legjobb salakszezonja előtt állhat Dominic Thiem
Élete legjobb salakszezonja előtt állhat Dominic Thiem
Fotó: Europress/AFP

Élete legjobb salakszezonja előtt állhat Dominic Thiem

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/04/14 13:23

A 2019-es szezon előtt Dominic Thiem legjobb eredménye Indian Wellsben a 2017-es negyeddöntője volt. Komoly mérföldkövet teljesített tehát az osztrák azzal, hogy az idén megszerezte a trófeát, Roger Federert legyőzve a fináléban. 

Noha nem tudta továbbvinni ezt a momentumot Miamiban, és rögtön az első meccsét elvesztette Hubert Hurkacz ellenében, azt azért igazolta, hogy az év eleji betegségből meggyógyult, és újra kiváló állapotban van. Ez az európai salakszezon előtt mindenképpen fontos lehet vele kapcsolatban. Hisz ha kemény pályán képes volt élete legnagyobb sikerére, akkor korántsem elképzelhetetlen, hogy salakon is dob majd valami nagyot.

Legerősebb borításán 14 alkalommal jutott döntőbe 2014 óta, mely finálék közül nyolcat meg is tudott nyerni. Az IW-i győzelme előtt a 2017-es Rio Openen szerzett trófeája volt a legértékesebb győzelme. Ezt követően Barcelonában és Madridban is döntőzött, ám Rafael Nadal mindkétszer legyőzte őt, utána azonban Rómában az osztrák tudott nyerni, igaz az csak egy negyeddöntő volt.

A tavalyi tavasza még a 2017-esnél is jobban sikerült. Monte-Carlóban még kikapott Nadaltól a negyeddöntőben, azonban Madridban megverte őt a verseny ugyanezen fázisában. A döntőben ugyan megverte őt Alexander Zverev, ám utána behúzta a lyoni tornát. A formáját átmentette a Roland Garrosra is, és a két korábbi elődöntő után ezúttal elverekedte magát a fináléig. Igaz, ott Rafa már nem nagyon osztott lapot a számára.

2019 nem indult túl jól a számára, egy rejtélyes betegség akadályozta őt az edzések és a versenyek során. Az Ausztrál Openen nem tudta végigjátszani a második körös meccsét, majd utána gyengélkedett a dél-amerikai salakszezonban is. Ezt követően jött IW, ami igazolta, hogy újra rendben van. Az első három találkozóját szettveszteség nélkül hozta le, majd döntőjátszmás meccsen verte az elődöntőben Milos Raonicot, és a fináléban Roger Federert is. 

thiem.jpg Fotó: Europress/AFP

Thiem a jövő héten Monte-Carlóban versenyez, ahol negyedik kiemeltként lép majd pályára. Az első körben nem kell játszania, a másodikban majd Martin Klizan vagy egy selejtezős lesz az ellenfele, míg a harmadikban jó eséllyel David Goffin jöhet neki szembe. Az osztrák, akinek a legjobb itteni eredménye a tavalyi negyeddöntő volt, Novak Djokovic ágára került a táblán. Az idén az elődöntőben találkozhatnak, tavaly egyébként Thiem a negyedik fordulóban legyőzte a szerbet. 

Az Indian Wells-i sikere komoly önbizalmat adhat az osztráknak, aki immáron új főállású edzővel, Nicolas Massuval vág neki az év következő részének. Erős salakszezonra számíthatunk Thiemtől, jó eséllyel több versenyen is megjavítja majd eddigi legjobb eredményét.

Példának legyen elég IW, ahol már Massu irányítása mellett érte el pályafutása eddigi legnagyobb sikerét.

via

Hozzászólások