Salakblog - Egymondatosok
Egymondatosok
Fotó: Europress/getty

Egymondatosok

Szántó PetraSzántó Petra
2014/11/12 11:14

A világbajnokság alatt is akadnak teniszhírek. Többségük viszont nem ér annyit, hogy egész cikket írjunk belőlük, hiszen ezek csak érdekességek, infók, statisztikák, idézetek, különleges csemegék. Csak egymondatosok.

Hagyományteremtő szándékkal jöjjön az első csokor egymondatos.

  • Őssejt kezelést alkalmaznak Rafael Nadal hátfájásának enyhítésére, azaz Rafa csontvelőjében található őssejtekből építik újjá a gerincoszlop sérült porckorongjait. Ilyen kezelést kapott tavaly a térdére is.
  • Arnaud Clément maradt a bevált receptnél: a Tsonga, Monfils, Benneteau, Gasquet négyest nevezte a Davis Kupa döntőre Svájc ellen.
  • A jelenlegi férfi top 20-ban egyetlen olyan játékos van, akinek negatív tie-break mérlege van 2014-ben. A lényeg itt most az egyetlen szón van, de azért itt a megoldás is: Berdych.
  • Becker, Edberg, Ivanisevic, Chang, Norman, Ljubicic, Mauresmo - mi a közös a névsorban? 7 korábbi kiváló játékos, akik hogy, hogy nem most mind a londoni világbajnokságon tartózkodnak. Megint Berdych a kakukktojás.
  • Ma van az Egyesült Államokban a Veteránok napja, Európában a Fegyverszünet napja, mely Nagy-Britanniában a Megemlékezés napja. (1918. 11. hó 11. napján délelőtt 11 óra 11 perckor írták alá az első világháborút lezáró fegyverszüneti egyezményt.) Tudtátok, hogy Arthur Ashe az amerikai hadseregben szolgált, mielőtt profi versenyző lett? 1966-ban állt be, és főhadnagyként szerelt le 1969-ben. Egy évvel később nyerte élete első Grand Slam bajnoki címét.
  • A világbajnokság első hat meccse mind kétszettes volt. Egy árva döntő szettes meccsen sem rághattuk le eddig a körmeinket.
  • Serena Williamst egyik rajongója arról kérdezte a twitteren, hogy Wozniacki sikerén felbuzdulva nem akarja-e jövőre ő is lefutni a New York maratont. Serena szó szerint ennyit válaszolt: túl nagy a seggem.
  • A jelenlegi férfi top 20-ban három játékos ütött 200-nál kevesebb ászt 2014-ben. Mindhárman spanyolok: Nadal (181), Ferrer (173), Bautista-Agut (172). Rafa mentségére szóljon, hogy csak fél évet játszott.
Hozzászólások