Salakblog - Egy napon születni, majd két hétig együtt edzeni Federerrel
Egy napon születni, majd két hétig együtt edzeni Federerrel
Fotó: Europress/AFP

Egy napon születni, majd két hétig együtt edzeni Federerrel

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/12/01 18:33

A legelvetemültebb teniszrajongóknak már aligha kell bemutatni Felix Auger-Aliassime-et. Ő még egy Denis Shapovalovnál is fiatalabb kanadai tehetség, a nyáron töltötte a 17-et. Egészen pontosan augusztus 8-án. Ami azt jelenti, hogy

egy napon született Roger Federerrel.

Csak épp 19 évvel később. A számmisztikában járatlanok lévén, nem tudjuk, hogy ez számít-e, mindenesetre a srác tehetségéhez nemigen fér kétség, hiszen mindezt már eredményekkel is bizonyította. Egyesben tavaly, párosban pedig két évvel ezelőtt lett junior US Open-bajnok, de játszott döntőt a Roland Garroson is. Sőt, tavaly járt is nálunk Budapesten, a junior Davis-kupa versenyeinek keretében, ahol Szántó Petra váltott is vele néhány szót, és be is mutatta nekünk az akkor még csak 16 éves srácot.

Vissza a jövőbe: Felix Auger-Aliassime | Hosszabbítás

Sokszor írtunk és beszéltünk már arról, hogy milyen érdekes junior tornák tábláit olvasgatni. Grand Slam tornákon különösen izgalmas, hiszen ott már olvashatunk egy-két ismerős nevet, kiemelési rangsor alapján következtethetünk arra, hogy ki milyen játékerőt képvisel. A legizgalmasabb mégis az, amikor belegondolunk, hogy talán egy jövőbeli világelső vagy Grand Slam bajnok nevét olvassuk, vagy olyasvalakiét, aki évtizedekre meghatározó játékos lesz.

Az idén pedig már ott tart, hogy challengereket nyert, aminek eredményeképp a felnőtt világranglistán is feljött a 160. hely környékére, azok után, hogy a szezont még a 600-on kívül kezdte.

Szombaton egy rendkívül fontos időszak következhet a karrierjében. Ugyanis Dubaiba utazik, hogy két héten át együtt eddzen Roger Federerrel.

"Kapcsolatban vagyunk a csapatával" - nyilatkozta a fiatal kanadai. "Nem tudni még, pontosan melyik nap érkezik, de december 5. és 20. között készülünk majd együtt. Az biztos, hogy vele edzek, és az elvégzendő munka is egyre inkább kikristályosodik. Az mindig motiváló, ha az embernek alkalma nyílhat arra, hogy összehasonlítsa magát a világ legjobbjaival."

"Ez egy nagyszerű lehetőség, úgyhogy muszáj előnyt kovácsolni belőle. Csodálom, amit a pályán, és azon kívül tesz. Csodálom azt, amilyen ember. Az edzőim is ott lesznek, szóval közelről láthatjuk, mit csinál jól, mitől tud ilyen magas szinten teniszezni. Nem tudok sokat róla, de alig várom, hogy együtt edzhessek vele két héten át."

A közeljövőre vonatkozó tervei ambiciózusak, de egyáltalán nem irreálisak.

"Indulok az Ausztrál Open selejtezőjében, a cél pedig természetesen az, hogy ott legyek a főtáblán. Persze szeretnék mindegyik majoron ott lenni, de haladjunk sorjában. A ranglistát tekintve pedig az a terv, hogy ott legyek a Top 100-ban. Eléggé nagyra törő elhatározás, de szerintem teljesíthető."

(részben via)
Hozzászólások