Salakblog - Egy héttel ezelőtt egy emberként gyűlölték, most mégis hősként távozott
Egy héttel ezelőtt egy emberként gyűlölték, most mégis hősként távozott
Fotó: Europress/AFP

Egy héttel ezelőtt egy emberként gyűlölték, most mégis hősként távozott

Németh DánielNémeth Dániel
2019/09/09 14:13
Amilyen nehezen indult Daniil Medvedev és a New York-i közönség kapcsolata, olyan szépen ért véget. Bő egy héttel ezelőtt az orosz teniszező még első számú közellenségnek számított, volt, hogy egy egész stadionnyi feldühödött amerikai fütyülte, amihez lássuk be, ő maga is asszisztált viselkedésével. Vasárnapi teljesítményével mégis képes volt maga mellé állítani a nézőket.

Titkon valószínűleg az amerikai nézők is elismerik, imádták gyűlölni Daniil Medvedevet. Aki amellett, hogy képes volt prosztó módon viselkedni, például amikor nemes egyszerűséggel bemutatott a nézőknek, a pályán vitathatatlanul mindent kiadott magából. Ellentétben Nick Kyrgiosszal, akinek az időnként vállalhatatlan viselkedéséhez még vállalhatatlanabb mentalitás társul, részben a felé áradó negatív energiát felhasználva küzdött pontról pontra, egészen lehetetlen helyzeteket megoldva ezzel.


Mert abban alighanem az orosznak van igaza, hogy ha nincs ez a közjáték közte és a nézők között, valószínűleg az első három fordulóban elvérzik a fizikális állapota miatt. Vasárnap viszont az antihősből valódi és kompetens hős lett, aki küzdeni tudásával elérte azt, amire nagyon kevesen képesek: maga mellé állította a nézőket úgy, hogy a háló túloldalán a Nagy Hármas valamelyik játékosa állt. "Hihetetlen mérkőzés és csodálatos történet. De igazából már az egész nyár az volt, minden pillanatára emlékezni fogok" - mondta az orosz.

Minden a harmadik fordulóban kezdődött, amikor a Feliciano López elleni mérkőzésen kitépte a labdaszedő kezéből a törülközőt, majd a középső ujjával jelezte, mit gondol a közönségről. Utólag mindkettő pénzbüntetést ért, Medvedev azonban - csodával határos módon - megnyerte a találkozót. "Mielőtt elmentek aludni, szeretném ha tudnátok, hogy miattatok nyertem. A tőletek kapott energia miatt. Minél többet adtok ebből, annál többször fogok nyerni" - trollkodta meg az egyre hangosabban fütyülő közönséget.

000_1JY1SZ.jpg Fotó: Europress/AFP

Egy körrel később, a selejtezős Dominik Köpfer ellen is komoly mélypontra került Medvedev, de ismét kiásta magát a gödörből. Hogy aztán egy még emlékezetesebb interjúval hergelje tovább a nézőket. "6:3, 2:0-s hátrányban voltam, a combom pedig annyira fájt, hogy azt gondoltam, pályára sem lépek. Komoly vállfájdalmaim is voltak. Azonban beszedtem annyi fájdalomcsillapítót, amennyit csak tudtam, ti, srácok, pedig ismét annyi energiát adtatok, hogy nyerni tudjak. Köszönöm ezt nektek."

Utólag valamelyest próbált finomítani az álláspontján. A Köpfer elleni mérkőzés után elismerte, hogy nem viselkedett megfelelően - konkrétan az idióta szóval jellemezte magát - és fogadkozott, próbál változtatni a magatartásán. A fordulópontot a Stan Wawrinka elleni győzelme hozta el, ahol egyfelől lényegesen érettebben viselkedett - ez mondjuk nem volt nehéz - majd tulajdonképpen elnézést kért a közönségtől. "Bocsi srácok, én csak próbálok önmagam lenni" - mondta, kezeit a magasba tartva.

Medvedev: "Egy idióta voltam, de azon fogok dolgozni, hogy jobb ember legyek" | Hosszabbítás

Az orosz harmadik fordulós meccse meglehetősen feszült volt, ő pedig eléggé frusztrált. Valószínűleg ennek tudható be, hogy egy alkalommal nem úgy bánt a labdaszedő sráccal, ahogy kellett volna. Ez persze nem mentség, pusztán magyarázat. Szintén az idegei terheltség számlájára írható, hogy a közönséggel is gondjai akadtak.

"Tudtam, hogy a szívemet is ki kell tennem értük a pályára" - ezt már a vasárnapi döntőt követően nyilatkozta. "Meg kellett tennem ezt, elsősorban magamért, de értük is. Úgy gondolom, látták ezt és értékelték is. Hálás vagyok nekik" - folytatta Medvedev, aki az időnként talán túlzottan is harsány New York-i nézők egy egészen másik arcával szembesült a mérkőzés végére. Néhányan még a nevét is skandálni kezdték. "Bízom abban, hogy sokat tanulok ezeken a meccseken. Mert tudom, hogy folytatnom és fejlődnöm kell" - tette hozzá.

via ESPN

Hozzászólások