Salakblog - Egy hét
Egy hét

Egy hét

Szántó PetraSzántó Petra
2012/08/21 10:04

547986_10150916815682680_488811839_n

Repül az idő, már csak egy hét, és kezdődik a US Open! És ez az egyetlen, ami vigasztalhat bennünket a nyár újfent túl gyors befejeződése felett érzett szomorúságunkban.

Zajlik az élet a tenisz világában, és nyilván zajlik az élet Rafa számára is Manacorban, de ez bennünket nem tesz boldoggá, hiszen megint nélkülöznünk kell őt egy újabb nagy versenyen. Ez pedig politikai, vallási és egyéb világnézetektől függetlenül mindenki számára egyformán rossz, fédereristának és rafamániásnak majdnemhogy egyformán.

Mert hát ez az évek óta menetrendszerűen érkező kényszerszünet most tényleg nagyon hosszú, és mindenkiben komoly kérdéseket ébreszt.

Ez persze azért Rogert és Nolét, valamint az aranyláz tüneteit produkáló Andyt olyan nagyon nem befolyásolja mindennapi teendőiben. Federer bombaformában érkezik New Yorkba, hiszen a wimbledoni győzelem, az olimpiai ezüst és a cincinnati trófea mellett még odatett azért egy 6/0-át is Djokónak, biztos ami biztos. Mégiscsak meg kellett bosszulni azt az egy évvel ezelőtti tenyeres returnt meccslabdánál.

Azért Nole sem bánkódik túlságosan -sőt, ahogy ismerjük ez csak felébresztheti a szundikáló oroszlánt.

Merthogy oroszlán, az tuti - lásd Toronto.

A US Open tehát már a nyakunkon, ki is osztogatták a szabadkártyákat. A hölgyeknél két nagyobb hazai név, Mattek-Sands és Oudin érdemelte ki a vájldkárdot, francia és ausztrál oldalról Mladenovic és Dellacqua a kedvezményezettek és megismerhetünk néhány új nevet is: Gibbs, Burdette, Duval, Cohen.

A fiúknál Hewittot és Blake-et nem kell magyarázni, Rufin, Sock és Ram is kapott szabadkártyát, és ott lesz a főtáblán a különleges stílusban teniszező Steve Johnson, valamint az új srácok, Kudla és Novikov.

A lányoknál Serena picit bepihent a New York-i túra előtt, ezt pedig két tavalyi Grand Slam győztes használta ki, akik úgy tűnik, 1 év alatt csak feldolgozták valahogy, hogy Grand Slam győztesek. Kvitova és Li nyerték a két nagy észak-amerikai tornát, így rájuk figyelni kell jövő héten is.

Sharapovának sem volt sok szabadideje a felkészülésre és a US Open sorozaton való haknizásra, ami nem is csoda, hiszen mégiscsak édesség-láncot nyitott meg. Tegnap indult útjára a Sugarpova, mely Maria saját ihletésű, tervezésű és fejlesztésű édességeinek boltja.

Ha valaki New Yorkban jár mostanában, én a dinnye ízű teniszlabda rágógumiból kérek! (Komolyan.)

Hagyományos tippversenyünk is érkezik a US Open alatt, meg persze közvetítés minden mennyiségben mindkét csatornán, úgyhogy sasoljatok és készüljetek!

Sugarpova tennis balls

Hozzászólások