Salakblog - Egy csoportban a nagy ütők a WTA-világbajnokságon
Egy csoportban a nagy ütők a WTA-világbajnokságon
Fotó: Europress/AFP

Egy csoportban a nagy ütők a WTA-világbajnokságon

Kálmán LaciKálmán Laci
2017/10/20 18:46

Lassan a végéhez közeledik a 2017-es teniszszezon, ami rendkívül emlékezetesre sikeredett. A lányoknál elsősorban azért, mert akadt két olyan Grand Slam-bajnok is, akik győzelmére aligha számított bárki is. Illetve azért is, mert az év során öt lány is vezette a WTA-rangsort, akik közül hárman ráadásul most először lettek világelsők.

Megtartották a sorsolást a vasárnap kezdődő szingapúri vb-re. Íme a két csoport:

Vörös Csoport

Simona Halep, Elina Svitolina, Caroline Wozniacki, Caroline Garcia

Fehér Csoport

Garbine Muguruza, Karolina Pliskova, Venus Williams, Jelena Ostapenko

Nehéz megmondani, melyik csoport az erősebb. Ütőerőben biztos, hogy a Fehér, az agresszorok ugyanis szépen összegyűltek ebben a kvartettben. Itt található három korábbi világelső, valamint a Roland Garros-bajnok, Ostapenko. Garcia már nem fért ide ötödiknek. A Vörös Csoport ütőerőben határozottan gyengébb, az aktuális formát tekintve azonban nem biztos. A francia lány és Wozniacki ugyanis nyertek tornát az ázsiai szezonban. Halepnek is van egy döntője, ráadásul ő most szerezte meg a világelsőséget.

Azt, hogy maga a világbajnokság kinek sikerül majd a legjobban, szinte lehetetlen megtippelni. Előfordulhat, hogy az elmúlt hetekben halványabban játszó nagy ütők (Muguruza, Pliskova, Williamas) éppen Szingapúrra tartalékoltak, és most teszik majd oda magukat igazán.

Jó esélylatolgatást mindenkinek. Álljon itt támpontnak egy táblázat az egymás elleni mérlegekről.

h2h

Forrás: Twitter/wtainsider

Hozzászólások