Salakblog - Edzőkérdések
Edzőkérdések
Fotó: Europress/Getty

Edzőkérdések


2015/01/02 15:30

Andy Murray nagy megdöbbenést keltett 2014 nyarának elején, amikor bejelentette, Amélie Mauresmót kéri fel edzőjének. Párosuk közös élete nehezen indult, de úgy tűnik, működőképes, hiszen a skót a vb-szereplést leszámítva egészen jól zárta a tavalyi évet: az év eleji szenvedését, valamint a sérülését követően három tornát nyert szeptember-októberben (Shenzhen, Bécs, Valencia). Most azonban mégis lesz némi változás a 27 éves, kétszeres Grand Slam-bajnok játékos stábjában, hiszen Mauresmo nem főállású edzőként dolgozik vele, korábbi segítője, Dani Vallverdu pedig már nem vesz részt Murray felkészítésében.

A hírek ezidáig arról szóltak, hogy a kisegítő (vagy inkább besegítő) ember Loic Courteau lehet, akinek irányításával Mauresmo GS-győzelmekig jutott. Murray azonban elmondta, ő egyelőre nem beszélt erről a franciával.

"Vallverdu 40 hetet foglalkozott velem, Amélie-nek 25 hete van rám, látszik tehát, hogy most van jó néhány lyukas időszakom - mondta Murray a jelenleg is zajló abu-dzabi bemutató tornán. - Amélie persze Courteau-t javasolta, akivel korábban hosszú évekig dolgozott együtt, és akivel igen jó volt a kapcsolata, én azonban személyesen még nem tárgyaltam vele semmiről. Az igazság az, hogy sokkal inkább szeretnék egy londoni vagy miami illetőségű szakembert, akivel a versenyek között, otthon tudok készülni (Murray e két városban éli mindennapjait, amikor nincs verseny, attól függően, hol lesznek a soron következő tornák - a szerk.). Mauresmóval nagyon jó a kapcsolatunk, szinte mindent meg tudunk beszélni egymással, egyetértünk, mikben kell fejlődnöm ahhoz, hogy jobban teljesítsek, mint 2014-ben."

A 27 éves brit teniszező elmondta, nem fogja elkapkodni a döntést, az Ausztrál Open előtt semmiképpen nem nevezi meg új trénerét, mert jól át akarja gondolni, kit válasszon.

2014 US Open - Day 3

Sloane Stephens. Fotó: Europress/Getty

A hölgyeknél 2013 meglepetésembere, Sloane Stephens már nem gondolkozik, hanem döntött: a tennis.com értesülései szerint ő azzal a Nick Savianóval folytatja a munkát, aki eddig a tavalyi év meglepetésemberét, Genie Bouchard-t edzette. A páros két hét múlva, a hobarti tenisztornán kezdi meg hivatalosan a közös munkát, ám már decemberben is több alkalommal volt Saviano az ütőpartnere a felkészülés során.

A 2013-ban Ausztrál Open-elődöntős amerikainak nehéz éve volt tavaly, a csuklósérülés hátráltatta, szeptember óta nem is lépett pályára, ráadásul egyesben csak 21-20 volt a mérlege. Nem csoda hát, hogy az egykoron Serena Williamst legyőző, a világranglista 11. helyéig menetelő Stephens jelenleg csak 36. a rangsorban, és igencsak tepernie kell az év első Grand Slame előtti tornákon ahhoz, hogy kiemelt legyen Ausztráliában.

Hozzászólások