Salakblog - Edzője szerint Nadal rendben lesz a világbajnokság rajtjára
Edzője szerint Nadal rendben lesz a világbajnokság rajtjára
Fotó: Europress/AFP

Edzője szerint Nadal rendben lesz a világbajnokság rajtjára

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/08 15:02
Rafael Nadal csütörtökön tartotta első edzését a londoni O2 Arena centerpályáján. A tapasztalatok alapján ő és csapata is egyre optimistábbak a vasárnap kezdődő szezonzáró világbajnokság rajtja előtt. 

A korábbi kétszeres döntős Nadal kevesebb, mint egy órát töltött a pályán edzőjével, Carlos Moyával, valamint a jelenlegi legjobb argentin junior játékossal, Thiago Tirantéval.

Az edzés után a mester bizakodóan nyilatkozott Rafa vb-indulásával kapcsolatban. Mint ismeretes, a világelső spanyol a Párizs Masters elődöntője előtti edzésen szenvedett hasfalsérülést, melynek következtében visszalépett a torna további küzdelmeitől.

"Szerdán érkeztünk Londonba, és először Queen's-ben edzettünk" - mondta Moya. "Csütörtökön léptünk először pályára az O2 Arenában, és minden a tervek szerint ment. Lépésről lépésre haladunk. Óvatosak vagyunk, ugyanakkor tudjuk azt is, hogy van még néhány napunk a versenyig."
"Most adogatott Rafa először azóta, hogy eljöttünk Párizsból. Egyelőre nem tett bele nagyon sok erőt, de a fejlődése rendben halad. Hétfőre teljesen rendben kell, hogy legyen."

Nadal 640 pontos előnnyel vág neki a világbajnokságnak Novak Djokoviccsal szemben, aki egyértelmű nyomást helyezett a spanyolra azzal, hogy megnyerte a párizsi ezres versenyt.

Rafa arra készül, hogy csatlakozzon azok táborához, akik ötször is világelsők tudtak lenni a szezon végén, azaz Djokovichoz, Roger Federerhez és Jimmy Connorshoz. A szerb pedig arra, hogy felzárkózzon az eddigi egyetlen hatszoros év végi No. 1, Pete Sampras mellé. Az amerikai az elsőségeit ráadásul hat egymást követő évben érte el, 1993 és 1998 között. 

Nadal az Andre Agassiról elnevezett csoport egyik tagja. Rajta kívül Daniil Medvedev, Stefanos Tsitsipas és a címvédő, Alexander Zverev van még ebben a négyesben. A spanyol első meccsét majd hétfő este játssza, Zverev ellen. 

Djokovic a Björn Borg nevével jelzett csoportba került Federer, Dominic Thiem és Matteo Berrettini társaságában. 

Nadal jelenleg a 198. hetét tölti a világranglista élén. Ezzel az örökrangsor hatodik helyén áll Federer (310), Sampras (286), Djokovic (275), Ivan Lendl (270) és Connors (268) mögött. 

ATPTour

Hozzászólások