Salakblog - Edzője szerint Andy Murray közel volt ahhoz, hogy újra pályára lépjen, mielőtt felfüggesztették a tenisztornákat
Edzője szerint Andy Murray közel volt ahhoz, hogy újra pályára lépjen, mielőtt felfüggesztették a tenisztornákat
Fotó: Europress/AFP

Edzője szerint Andy Murray közel volt ahhoz, hogy újra pályára lépjen, mielőtt felfüggesztették a tenisztornákat

HosszabbitásHosszabbitás
2020/04/07 18:08
A tavaly novemberben elszenvedett medencesérülése óta Andy Murray-t nem láthattuk játszani. Az utóbbi hónapokban a korábbi világelső ismét edzésbe állt, és jó úton haladt a visszatérés felé, de a koronavírus-járvány az ő számításait is keresztülhúzta. A háromszoros Grand Slam-bajnok edzője, Jamie Delgado az ATP Tennis Radio-nak adott interjújában beszélt arról, hogy Murray először Miamiban léphetett volna pályára az idei szezonban.
’’Andy-vel pár hete kemény pályán edzettünk, és lehetőség szerint Miamiban már játszhatott volna, de az Indian Wells-i torna törlése után kivártunk. Aztán néhány napig salakon gyakoroltunk, majd a világ szépen lassan lezárult. Jelenleg csak várni tudunk, és meglátjuk, hogy mikor lesz vége a korlátozásoknak.
E
z egy nehéz időszak mindenki számára, nem csak a teniszpályán – az egész világ megállt. Már néhány napja nem hagytam el a házat, csak élelmiszerért megyek ki, és napi egyszer beiktatok egy kis testmozgást. A szüleim néhány hete egy hajóúton voltak Közép-Amerikában, de szerencséjük volt, és leszállhattak a hajóról, majd repülőre ülhettek.’’ 

Delgado, aki először Iven Lendl asszisztenseként került be Murray csapatába 2016-ban, 2017 novembere óta pedig hivatalosan is a skót edzője, mindenkihez hasonlóan bizonytalan abban, hogy mikor folytatódhatnak újra a tornák.

’’A tenisz az a sportág, amely talán a legkésőbb tud majd visszatérni a megszokott kerékvágásba. Egy globális sportágról beszélünk, amely rengeteg játékos, edző, szponzor jelenlétét igényli. Nem hasonlítható egy belföldi futball ligához, ahol az embereknek nem kell repülőre ülniük ahhoz, hogy eljussanak a meccsekre.
I
tt Londonban a teniszpályák és a teniszklubbok bezártak, így nem igazán van lehetőség teniszezni. Andy-nek nincs otthoni teniszpályája, de fontos, hogy ebben az időszakban is legyen ütő a játékosok kezében, gyakoroljanak a fal ellen, beüssenek néhány szervát, hiszen a sok játék nélkül eltöltött idő megnöveli a sérülések esélyét.’’

Nehéz megmondani, hogy Andy Murray vajon hasznot húzhat-e a jelenlegi helyzetből, és kérdéses, hogy milyen hatással lesz karrierjére a kényszerszünet. Ugyan könnyen lehet, hogy a skót fizikálisan sokkal felkészültebben léphet majd pályára, de az ő esetében hatványozottan fennáll az a veszély, hogy újra összeszed valamilyen sérülést, ha a szünet után ismét nagy terhelést kap a teste. A skót pályafutása következő szakaszában kulcsfontosságú lehet az, hogy hogyan állítja össze a naptárát, és hogy mennyire fogja feszegetni a teste határait a siker érdekében.

063_649674272.jpg Fotó: Europress/AFP

via, szöveg: Szabó Krisztián 

Hozzászólások