Salakblog - Dominic Thiem: Menny és pokol
Dominic Thiem: Menny és pokol
Fotó: Europress/AFP

Dominic Thiem: Menny és pokol

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/11 09:51

Dominic Thiem 24 óra alatt elég komoly magasságokat és mélységeket élt meg a Garroson. Ahogy ő fogalmazott, a mennyet és a poklot egyaránt. 

Előbb egy két napig tartó, kőkemény elődöntőben legyőzte a világelső Novak Djokovicot, megszakítva annak 26 meccses Grand Slam-győzelmi sorozatát. Ezt követően azonban, bár iszonyatosan küzdött, mind mentálisan, mind fizikálisan elfogyott a Rafael Nadal elleni finálé során, melyet az osztrák pályafutása egyik legszomorúbb pillanataként értékelt.

"Óriási dolog, hogy megnyertem hat óriási mérkőzést egymás után" - fogalmazott Thiem. "Mások mellett sikerült legyőznöm a sportág egyik legnagyobb legendáját is, ám nem egész 24 óra múlva ismét pályára kellett lépnem, egy hasonlóan nagy legenda, minden idők legjobb salakosa ellen. Ennél jobban semmi sem mutatja, mennyire nehéz manapság Grand Slamet nyerni."

"Szombaton még borzasztóan boldog voltam a győzelmemet követően, aztán vasárnap... nos, vasárnap kikaptam. Nem sikerült valóra váltanom életem egyik legnagyobb teniszhez kapcsolódó álmát, úgyhogy érthető módon nem éreztem túl jól magam a finálét követően."

Azok után, hogy zsinórban másodszor játszott döntőt Párizsban, Thiem álma, hogy jövőre visszatérjen és végre magasba emelhesse a győztesnek járó trófeát.

"Igaz, nem nyertem meg a tornát, de lejátszani két döntőt, két egymás utáni évben azért nem olyan rossz. Úgy gondolom, fejlődött a játékom, és azt éreztem, hogy az idén közelebb voltam a győzelemhez, főleg az első két játszmában."

"Mindent egybevetve azt mondhatom, hogy jó úton vagyok. Most nem sikerült, de a célom továbbra is az, hogy megnyerjem ezt a versenyt, vagy valamelyik másik Grand Slamet. Jövőre újra megpróbálom. Az idén ennyit tudtam, mindent kiadtam magamból. Ez végül nem volt elég a sikerhez, de elmentem, ameddig el tudtam."

via TennisNow

Hozzászólások