Salakblog - Dominic Thiem három hét után befejezte a közös munkát Thomas Musterrel
Dominic Thiem három hét után befejezte a közös munkát Thomas Musterrel
Fotó: Europress/AFP

Dominic Thiem három hét után befejezte a közös munkát Thomas Musterrel

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/01/25 12:19
Dominic Thiem úgy döntött, befejezi a mindössze három héttel ezelőtt megkezdett együttműködését Thomas Musterrel. Mialatt Thiem játszotta a harmadik fordulós mérkőzését Taylor Fritz ellen az Ausztrál Open szombati játéknapján, arra lehettünk figyelmesek, hogy a Roland Garros korábbi bajnoka nincs ott tanítványa bokszában.

Muster már Thiem edzésén sem volt jelen, és aztán nem ült ott a világranglista ötödik helyén álló játékos edzői stábjában sem a meccs alatt. Ettől függetlenül a kétszeres Garros-döntős 6:2, 6:4, 6:7, 6:4 arányban legyőzte fiatal amerikai ellenfelét, és bejutott a legjobb 16 közé. A következő körben Gael Monfils vár majd rá.

Az elválás békés volt, azonban teljességgel váratlan. Thiem úgy döntött, mégis ragaszkodik a régi felálláshoz, és nem két edzővel, hanem, ahogy tavaly, Nicolas Massu irányításával dolgozik inkább tovább.

"Nagyon különböző a személyiségünk" - magyarázta Thiem. "Tom óriási nyomást helyezett rám, főleg olyankor, amikor a bokszból adta az utasításokat. Kaptam jó ötleteket tőle, de összességében, nem passzoltunk, nem működött a dolog."

Az év elején Thiem részt vett az első alkalommal megrendezett ATP-kupán, ahol Muster az osztrák csapat kapitányaként tevékenykedett. A mester rendkívül energikusan instruálta a játékosokat, ami Thiemnek akkor még kifejezetten tetszett. 

"Aztán elkezdődött ez a torna, ami természetesen már egy teljesen más szituáció. És gyorsan rájöttem, hogy nekem ez így nincs rendben."

Az eredeti tervek szerint Muster 20 hetet töltött volna Thiemmel a szezon során, Massu munkáját segítve. Bár a közös munkának vége, a mesterben semmiféle tüske nem maradt.

"Egyáltalán nem vagyok dühös vagy ilyesmi. Továbbra is ezerrel drukkolok és minden jót kívánok neki."

via


Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások