Salakblog - Dominic Thiem élete teniszével csoportelső, ráadásul ki-ki meccsé csavarta a Djokovic-Federert
Dominic Thiem élete teniszével csoportelső, ráadásul ki-ki meccsé csavarta a Djokovic-Federert
Fotó: Europress/AFP

Dominic Thiem élete teniszével csoportelső, ráadásul ki-ki meccsé csavarta a Djokovic-Federert

Szántó PetraSzántó Petra
2019/11/13 12:33

50 nyerőt ütni egy háromszettes meccsen nem rossz jel.
50 nyerőt ütni Novak Djokovic ellen egy háromszettes meccsen kifejezetten biztató.
50 nyerőt ütni Novak Djokovic ellen egy háromszettes meccsen úgy, hogy Novak Djokovic szinte hibátlanul kezdett, majd kétszer visszajött brékhátrányból a döntő szettben és két labdára is volt a győzelemtől, emlékezetesen epikus teljesítményt kíván.  

De egy ilyen meccset még meg is nyerni döntő szett tie-break 1-4-ről fordítva, na az a nem semmi.  

Dominic Thiem saját bevallása szerint élete talán legjobb játékával, a szezon egyik legdurvább színvonalú meccsén, eszméletlen fordulatos és kiélezett körülmények között győzte le Novak Djokovicot, ezzel pedig csoportelsőként jutott világbajnoki elődöntőbe Londonban. Pumpálta a labdát, tolta le Djokovicot a pályáról, brutális erővel diktálta a tempót, és tette ezt annak ellenére, hogy ellenfele is hasonló színvonalon teniszezett.  

Pedig sok minden elbizonytalaníthatta volna Dominic Thiemet kedd este az O2 Arénában: szerb kettő ki nem kényszerített hibával hozta le az első tie-breakes szettet, az osztrák pedig a döntő játszmában nem tudta megtartani korai brékelőnyét, majd nem tudta kiszerválni a meccset 6:5-nél, aztán a rövidítésben is reménytelennek tűnő hátrányba került.

033_6071989_5dcbb6120b05c.jpg Fotó: Europress/AFP

Minden arra utalt, hogy ezt a mérkőzést, ha nem is könnyen, de Novak Djokovic nyeri, olyan ismerősen sajátságos djokovicos módon.

Arra viszont senki nem számított, hogy Dominic Thiem ilyen helyzetben sem fogja vissza magát, és olyan sebességgel üti a labdát, ami még egy Novak Djokovicnak is sok .  

„Dominic megérdemelte a győzelmet. Bátor teniszt játszott, csak úgy pofozta a labdát. Mindent egy lapra tett fel. Az egész meccsen ugyanúgy játszott, mint a meccslabdánál. Meg kell emelnem a kalapom előtte és gratulálnom kell neki, mert fantasztikusan teniszezett. Játszottunk már korábban, ismerem a játékát, tudtam, mire számíthatok. De amit ma este művelt, az egészen rendkívüli volt. Tudtam, hogy magas színvonalon képes teniszezni, de ez valami fenomenális volt.  – nyilatkozta a szerb sportszerűen elismerő stílusában. 

033_6072026_5dcbb8d8532fe.jpg Fotó: Europress/AFP

 „Ez egy olyan különleges meccs volt, amiért egész életemben dolgoztam, amiért egész gyerekkoromban edzettem. Igazi epikus klasszikus, elképesztő hangulattal, a sportág egyik legnagyobb legendáját legyőzve. Ráadásul életemben először ott vagyok az elődöntőben, ami a legjobb dolog az egészben!”

Tudtad?
Dominic Thiem idén az ATP mezőnyének legjobbja döntő szettes meccseken.
2019-ben 15-2  (88%) a mérlege az olyan mérkőzéseken, ahol harmadik vagy ötödik szett döntött.

Csoportelsőnek lenni egy Novak Djokoviccsal és Roger Federerrel felvértezett négyesben nem rossz jel. Brutálisan agresszív tenisszel megverni Roger Federert és Novak Djokovicot egymás után, kifejezetten biztató.

Dominic Thiem ezzel az emlékezetesen epikus teljesítménnyel világbajnoki esélyessé lépett elő, ráadásul tett nekünk egy szívességet. A wimbledoni döntő óta amúgy is körömrágva várt csütörtöki Djokovic-Federer szuperrangadó kapott még egy kis csavart: ki-ki meccs lesz a csoport második továbbjutó helyéért.
Kell ennél jobb forgatókönyv? 

Hozzászólások