Salakblog - Djokovic vereséggel, Federer győzelemmel mutatkozott be
Djokovic vereséggel, Federer győzelemmel mutatkozott be
Fotó: Europress/Getty

Djokovic vereséggel, Federer győzelemmel mutatkozott be

Szabó GáborSzabó Gábor
2014/12/08 08:57

Egészen az utolsó előtti helyszín utolsó előtti mérkőzéséig kellett várni a világelső és a világmásodik bemutatkozására az IPTL sorozatban. Bár gyaníthatóan a játéknap legemlékezetesebb momentuma Roger tánca(?) volt, azért  a számszerű eredményekről sem árt megemlékezni.

Djokovic csak egy párost vállalt jó barátjával és honfitársával, Nenad Zimonjiccsal, akivel együtt nyertek Davis Kupát. Bár Nenad a világ egyik legjobb páros játékosa, végül 6/5-ös vereség lett a vége a Tsonga/Nestor duótól. El kell azonban mondani, hogy (legalábbis a koreográfia szerint) Nole az utolsó pillanatban ugrott be, illetve hogy a férfi párosban ilyesmi bőven benne van.

Pláne, hogy Nestor is tud annyit legalább a páros teniszről, mint Zimonjic.

Federer bemutatkozására ellenben inkább a diadalmenet jelző illik. A táncon túl ugyanis három meccsen volt érdekelt, mindhármat megnyerték, egészen imponáló 18/5-ös mérleggel. És itt az IPTL-ben ugye ez számít elsősorban. Mirzával 6/0-ra nyerték a vegyespárost, majd Bopannával 6/1-re a férfit. A szinglit Berdychel játszotta, aki legalább pár játékot tudott ellen nyerni (6/4).

A tegnapi eredmények:

Indian Aces (Federer, Sampras, Ivanovic) - Singapore Slammers (Rafter, Hewitt, Berdych, Hantuchova) 26-16

Manila Mavericks (Tsonga, Philippousis, Flipkens) - UAE Royals (Djokovic, Cilic, Wozniacki)  27-24

Hozzászólások