Salakblog - Djokovic szerint a Nadal elleni maratoni AusOpen-döntője megismételhetetlen
Novak Djokovic: "A Rafa elleni maratoni AO-döntőm megismételhetetlen, még egy ilyen meccs sohasem lesz!”
Fotó: Europress/AFP

Djokovic szerint a Nadal elleni maratoni AusOpen-döntője megismételhetetlen

HosszabbitásHosszabbitás
2020/06/16 17:47
Novak Djokovic profi karrierje során több mint 1000 meccset játszott le, és számos maratoni, fizikailag elképesztően megterhelő csatát tudhat maga mögött. Azonban van egy mérkőzés, amely kiemelkedik mind közül. Vasek Pospisil és a szerb világelső a Tennis United adásában beszélgetett arról a bizonyos 2012-es melbourne-i döntőről, és többek között arról, hogy kinek telefonál először a meccsei után a 17-szeres Grand Slam-bajnok. 

A 2012-es Ausztrál Open férfi döntője minden idők leghosszabb, és alighanem az egyik legdrámaibb, legfordulatosabb Grand Slam-fináléja volt, ahol 5 óra 53 perc játék után Novak Djokovic végül legyőzte Rafael Nadalt. A szerb szerint megismételhetetlen döntőt játszottak Nadallal – a világelső nem tartja valószínűnek, hogy a jövőben újra részese lehet egy ehhez hasonló meccsnek, amelyet karrierje fizikailag legmegterhelőbb meccsének tart.

’’Alighanem nehéz lesz megismételnem ezt a meccset. Tudod, hogy egy Grand Slam-döntőben vagy, az ötödik szettben, és hogy közel van a mérkőzés vége. Azt gondolod, hogy ’’most nem adhatom fel’’. Tovább küzdesz mentálisan – már nem törődsz azzal, ami a testeddel történik, egyszerűen van benned valami, ami segít abban, hogy átlépd a célvonalat. Ez egy hihetetlen dolog.’’

000_DV1113187.jpg Fotó: Europress/AFP

Anya csak egy van – így van ezzel Djokovic is, aki a mérkőzései után először mindig az édesanyját hívja fel, hogy megossza vele örömét, bánatát.

’’Az édesanyám mindig ott volt nekem, jóban és rosszban egyaránt. Az édesanyák azok, akik igazán törődnek veled, te is törődsz velük, így megoszthatjátok egymással az öröm pillanatait .’’

Djokovic 25 éve játszotta le első tornáját, amire még mindig élénken emlékszik.

’’Nyolc éves voltam, és 8-8 után 10-8 arányban megnyertem a tie-breaket, és egyben életem első meccsét. Nyilvánvalóan nagyon boldog voltam. Ott volt velem édesanyám is – megölelt, és elsírtam magam. Másnap megint sírva fakadtam, miután 0-9 arányban kikaptam Viktor Troickitől."

Szerző: Szabó Krisztián

 via ATPTour.com


Hozzászólások