Salakblog - Djokovic, Sharapova és egy soha nem látott, régi közös fénykép története
Djokovic, Sharapova és egy soha nem látott, régi közös fénykép története
Fotó: Europress/AFP

Djokovic, Sharapova és egy soha nem látott, régi közös fénykép története

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/06 11:56
Novak Djokovic ontja a jobbnál jobb beszélgetéseket az Instagramon. Persze a jó beszélgetésekhez színvonalas társak is kellenek. Ilyen volt korábban Andy Murray vagy Stan Wawrinka, kedd este pedig ilyen volt Maria Sharapova, akivel a világelső egy és negyed órát beszélgetett. 

A jó hangulatú élőzés során sok minden szóba került, többek között megismerkedésük története is. Kiderült, hogy  barátságuk a kaliforniai sivatagban kezdődött, még jóval azelőtt, hogy Djokovic sikeres lett volna. 

"Én is fiatal voltam, te is az voltál" - emlékezett vissza Sharapova. "Ez még bőven az előtt volt, hogy Grand Slam-bajnok lettél volna. Egy bemutatómeccsen vettünk részt Indian Wellsben."

"Úgy rémlik, vegyes párost játszottunk egymás ellen, és te azt mondtad, ha ti nyertek, én fizetem majd a vacsorát. Én meg mondtam, oké, de ki ez a srác?"

"Ti nyertetek, és utána odajöttél hozzám. 'Vacsorázzunk együtt ma este, menjünk a japán helyre." Mire én, 'Komolyan mondod? Te és én? Vacsora? Ma este?"

"Így is történt. Te elővetted azt a régi Kodak fényképezőgéped, és megkérted a pincért, hogy csináljon rólunk egy képet. Én erre azt mondtam, hogy 'Olyan érzésem van, mintha kiárusítanám magam ezen a vacsorán'. És most meg itt vagyunk. Az nincs meg, hogy kivel játszottunk, de erre a vacsorára emlékszem, meg arra a régi fényképezőgépre is."

Bár Djokovic megerősítette, hogy valóban minden úgy történt, ahogy Sharapova emlékszik, az ominózus fénykép valószínűleg örökre csak egy városi legenda marad. Nole ugyanis később elmesélte, hogy elvesztette azt a régi Kodak-gépet. 

Amikor Sharapova februárban bejelentette a visszavonulását, Djokovic méltatta az oroszt a Twitteren. Csodálatos teniszezőnek és csodálatos embernek nevezte őt. A szerb kérdésére MaSha hosszasan beszélt arról, mi mindennel szeretne foglalkozni a jövőben. Érdekli az építészet, az egészség és a wellness, a művészetek, valamint a sportolási lehetőségek fejlesztése is.

"Ennek a visszavonulás-dolognak része az is, hogy igyekszem rájönni minek szeretném szentelni azt az időt, ami most felszabadult."

"Az egyik dolog, amit megtanultam, és magammal viszek életem első fejezetéből, hogy sok évig tartott letenni az alapokat. És ez az időszak éveket vett el a fiatalságunkból. Keményen dolgoztunk, amit nem látott senki. Ott még nem voltak tömegek, nem volt elismerés. Bár egy részem készen áll arra, hogy belevágjak valami újba, tisztában vagyok vele, hogy jó sok időbe telik majd azt megfelelően felépíteni."

A szüleivel jelenleg karanténban lévő Sharapova mesélt arról is, hogyan hozta meg a visszavonulásra vonatkozó döntését, majd kitért arra, a járvány hogyan módosította életének új szakaszának első hónapjait.

"Őszintén szólva az utolsó éveket a testem állapota alapvetően meghatározta. Az állandó sérüléseim miatt egyre csak az járt a fejemben, hogy ez egy olyan akadály, melyet lehet, hogy nem fogok tudni leküzdeni, és lehet, hogy nem is leszek jobban."

"Éreztem egy átmeneti megkönnyebbülést amiatt, hogy nem kell tovább gyötörnöm a testemet. Néhány dolgot még hurcolok magammal ebben az átmeneti időszakban, de vannak olyanok is, melyeket már kész vagyok elengedni."

Maria-Sharapova-Novak-DjokovicFotó: Twitter

"Apu megkérdezte valamelyik nap, hogy 'Nem akarsz kimenni a magánpályánkra ütögetni egy kicsit?'. Én meg mondtam, hogy nem, nem, köszi. Aztán tegnap este lementem a pincébe, fölültem a szobabringára, és csak tekertem, tekertem 172-es pulzussal. És közben azt kérdeztem magamtól 'Mégis miért csinálom én ezt?' "

"Készen álltam a váltásra és úgy gondolom, elég jó alapot építettem fel magamnak. Persze ez az időszak más, mint előtte gondoltam, de szerintem ez azért van, mert a világ nagyon sokat változott az elmúlt hónapokban. Most például úgy érzem, mintha egy kicsit visszatértem volna a tourra."

Sok minden más is szóba került persze, például hogy melyikük milyen szupererőt szeretne magának, vagy az, hogy Djokovic hogyan fejleszti főzőtudományát a karantén alatt. Úgyhogy mindenképpen érdemes végighallgatni a teljes beszélgetést. 

wtatennis

Hozzászólások