Salakblog - Djokovic a Garroson egyeztetne Nadallal az új érdekképviseleti szervezetről
Djokovic a Garroson egyeztetne Nadallal az új érdekképviseleti szervezetről
Fotó: Europress/AFP

Djokovic a Garroson egyeztetne Nadallal az új érdekképviseleti szervezetről

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/09/17 19:15
Valószínűleg Novak Djokovic jelenti a legnagyobb veszélyt Rafael Nadal tizenharmadik Roland Garros-címére. A világelső azonban a pályán kívül is szeretne találkozni a spanyollal és egyeztetni vele teniszpolitikai kérdésekben.

Djokovic a Salvatore Caruso elleni római második fordulós győzelme után arról nyilatkozott, hogy néhány nappal ezelőtt beszélgetést folytatott az ATP elnökével, Andrea Gaudenzivel. A szerb hangsúlyozta, hogy nincs semmi problémája a szövetség jelenlegi vezetésével.

"Nincs közöttünk nézeteltérés, mindig átlátható és nyitott volt a kapcsolatunk" - mondta Djokovic. "Andrea és én hosszú évek óta ismerjük egymást, még azokból az időkből, amikor Monacóban élt a családjával. Borzasztóan tisztelem őt, nyilvánvalóan ő az ATP elnöke."

Mint ismeretes, Rafa, Roger Federer és Andy Murray sem támogatta Djokovic ötletét. Mindhárman hangsúlyozták, hogy most egységre volna szükség, nem pedig széttartásra, Gaudenzinek pedig időt kellene adni, hogy megvalósíthassa a terveit, amibe akár a WTA-val való egyesülés is beletartozhat.

Djokovic elmondta, hogy csak futólag beszélgetett Nadallal, de reméli, hogy Párizsban majd sor kerülhet egy hosszabb egyeztetésre is.

"Összefutottunk ugyan Rafával, de teniszpolitikáról nem beszéltünk, sőt ezen a tornán már biztos nem is fogunk. A jövő héten lehet erre időnk a Roland Garroson, abban a néhány napban, amikor még nem lesznek meccseink."

A világelső megint elmondta, hogy az új szerveződés, melyet Vasek Pospisillal és több, mint 60  férfi játékossal együtt hoztak létre, a top 500-ban lévő egyéni és a top 200-as páros játékosokat fogja majd képviselni. Minden tőlük telhetőt elkövetnek azért, hogy hallatni tudják a hangjukat. Djokovic bízik abban, hogy békében és hatékonyan együtt tudnak majd működni az ATP-vel.

Federer, Nadal és Murray sem támogatja Djokovic új kezdeményezését | Eurosport

Bár a Nagy Hármas tagjai az elmúlt években dominálták a férfi teniszt, abban nem feltétlenül értenek egyet, milyen irányba kellene a sportágnak továbbhaladnia. Novak Djokovic alapított egy új érdekképviseleti szervezetet a játékosok számára, mellyel szemben azonban mások mellett Roger Federer és Rafael Nadal is kritikát fogalmazott meg.

"A PTPA-val a célunk nem az, hogy harcoljunk az ATP-vel, az ITF-fel, a Grand Slamekkel vagy bárki mással. Sokan teljesen félreértették ezt az egészet. Én New Yorkban megpróbáltam elmagyarázni a dolgokat, de tudom, hogy az emberek olyan történetet kreálnak a fejükben, amilyet akarnak. Én ezt értem, de az fontos, hogy sem én, sem Vasek, sem senki más nem mondott olyat, hogy bojkottot akarunk, vagy külön akarunk válni az ATP-ről. A célunk az, hogy mindenkivel együtt tudjunk működni."

Djokovic arról is beszélt, hogy folyamatban van 200 női játékos felvétele is az új szervezetbe.

"A nőket is be akarjuk vonni a szövetségünkbe. Nagyjából kétszázan már alá is írták az előszerződést és folynak a tárgyalások arról, hogy felvegyük őket a tagjaink közé. És ez hamarosan meg is fog történni. Nagyon fontos számunkra az érdekképviselet és bízunk abban, hogy ezt hatékonyan meg is fogjuk tudni valósítani."

Tennis Now

Hozzászólások