Salakblog - Djokovic: "Mostanában túl sok pályán kívüli dolog vonta el a figyelmem a tenisztől"
Djokovic: "Mostanában túl sok pályán kívüli dolog vonta el a figyelmem a tenisztől"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Mostanában túl sok pályán kívüli dolog vonta el a figyelmem a tenisztől"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/27 14:16
Novak Djokovic azok után, hogy 6:1-re hozta az első szettet Roberto Bautista Agut ellen, 7:5, 6:3 arányban elvesztette a következő kettőt, így búcsúzott a Miami Open negyedik körében. A világelső, mint mindig most is igyekszik pozitívan tekinteni a jövőbe.

Érdekesség, hogy a spanyol a dohai torna után az idén már másodszor verte Djokovicot. Ahogy az is, hogy a szerb kétszer is volt mindössze egy játékra a továbbjutástól, ám sehogyan sem tudta felőrölni ellenfelét, aki óriásit küzdött és rendkívül stabilan teniszezett. Ellentétben a világelsővel, aki 25 nyerő mellé 34 hibát és 4 kettőst szórt.

"Ez egy olyan meccs volt, melyet nem lett volna szabad elvesztenem" - mondta Djokovic. "Nagyon sok lehetőségem volt, temérdek eltékozolt lehetőségem. Ha pedig az ember nem él ezekkel az esélyekkel, akkor az történik, ami ma velem. Összességében nem játszottam rosszul sem ma, sem az egész tornán. Azonban elég néhány rozsdás, nehézkes adogatójáték, és ez történik."

Djokovic az év első ezresén, Indian Wellsben is meglehetősen korán kiesett, ott a harmadik kör jelentette számára a végállomást. Ez a teljesítmény, alig jobb annál, amit tavaly nyújtott Kaliforniában és Floridában. Annyi a különbség, hogy akkor ezen a két versenyen tért vissza a könyökműtétjét követően.

A világelsősége természetesen nincs veszélyben, viszont az összességében négy korai márciusi búcsú az elmúlt két szezonban azért elgondolkodtatta a szerbet. Célzott rá, hogy változtatni akar, ám részletekbe egyelőre nem bocsátkozott.

"Többé-kevésbé ugyanúgy néz ki a naptáram évek óta. Mostanság nem sikerülnek ezek a versenyek. Ez a sport, ilyen az élet. Mindenképpen át kell majd gondolnom, hogy készülök fel majd jövőre erre a két tornára."

A világelsőnek az elmúlt hetekben a pályán kívül is akadt teendője bőven. Nole akkor került a figyelem középpontjába, amikor az ATP hattagú bizottsága úgy döntött, Chris Kermode, a szövetség első embere 2019 végén távozni kénytelen a posztjáról. Több játékostársa is azért támadta Djokovicot, a játékostanács elnökét, mert szerintük kulcsszerepe volt Kermode elmozdításában. 

"Mostanában túl sok pályán kívüli dolog vonta el a figyelmem a tenisztől. Ráadásul egészségügyi szempontból sem itt, sem Indian Wellsben nem éreztem magam százszázalékosnak. Egy kicsit rozsdás voltam, ilyesmi. Semmi extra, van ilyen."

Djokovic legközelebb az európai salakszezon kezdetén, Monte-Carlóban lép majd újra pályára. 

via

Hozzászólások