Salakblog - Djokovic: "Különleges érzés volt, hogy életemben először a fiam előtt játszhattam"
Djokovic: "Különleges érzés volt, hogy életemben először a fiam előtt játszhattam"
Fotó: Twitter

Djokovic: "Különleges érzés volt, hogy életemben először a fiam előtt játszhattam"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/05/31 13:57

Novak Djokovic nyolc-nyolc játékot vesztett az első két mérkőzésén, fizikálisan és mentálisan is rendben van, úgyhogy egyelőre a terveinek megfelelően halad a második Nole Slam felé. Az alábbiakban megnézzük, mit szűrhetünk le az első két forduló után.

Egyelőre halad, mint kés a vajban

Az első két fordulón könnyedén jutott túl, és még arra se nagyon volt szüksége, hogy elővegye a legjobb teniszét. Hozott viszont egy sztenderd magas szintet, hisz eddig mindössze 3 óra 9 percet töltött a pályán, első szervái mögött 82, míg a második adogatásokból 63 százalékban nyerte a pontokat. Időnként hozott extrát is, ám a legfontosabb, hogy nem volt olyan szett, amelyben fölmerülhetett volna, hogy esetleg elveszíti azt. Csak annyit adott ki magából, amennyit föltétlenül kellett, rengeteg energiát megspórolt, ami jól jön majd neki a következő fordulókban.

Még a következő kör is babazsúrnak ígérkezik

A sorsolásból adódóan úgy tűnik, a következő körben sem kell majd túlságosan megizzadnia. A kvaliból főtáblára került Salvatore Caruso lesz majd az ellenfele, aki ellen valószínűleg az utolsó kényelmes meccsét játszhatja a tornán. A legjobb tizenhat között ugyanis jó eséllyel Borna Coric vár majd rá.

djoko.jpg Fotó: Europress/AFP

Stefan is a lelátón

A Laaksonen elleni győzelmét követően a világelső arról beszélt a meccs utáni interjúban, hogy ez egy nagyon különleges nap volt a számára, mert a fia, Stefan most először tudta végignézni egy mérkőzését elejétől a végéig. 

"Ez egy rendkívül különleges nap volt nekem, mert most először látott a fiam játszani" - mondta Djokovic a helyi közönség előtt. "Nagyon türelmesen végigülte a másfél órát, pedig általában korántsem ennyire türelmes, ha teniszről van szó."
Djokovic tankja tele van, de mi a helyzet Thiemével?

Dominic Thiem már két szettet bukott az idei Garroson, ráadásul a harmadik körben egy nagyon komoly salakossal, Pablo Cuevasszal mérkőzik majd. A legjobb tizenhat között pedig akár Gael Monfils is jöhet neki szembe. Az osztrák állóképességével kapcsolatban ritkán merülnek föl problémák, azonban a várt Thiem-Djokovic elődöntőre jelen állás szerint Nole érkezik majd frissebben. Egy olyan tornán, ahol minden nüansznyi dolog számít, ez mindenképpen jó hír lehet a szerb számára.

djoko2.jpg Fotó: Europress/AFP

Bőven van még tartalék a világelsőben

Ha Djokovicot egy versenyautóhoz hasonlítjuk, akkor azt mondhatjuk, hogy eddig mind a gumijait, mind a motorját illetően kímélő üzemmódban közlekedett, és harmadiknál följebb még nem is nagyon kellett kapcsolnia. Ahogy egyébként Rafael Nadalnak és Roger Federernek sem. Remekül sáfárkodik az energiájával, és készen áll arra, hogy a komolyabb meccsek feszültebb pillanataiban rátegyen majd még egy lapáttal. 

"Túl vagyok két jó meccsen. Nem nagyon esett vissza a játékom, talán csak egy-egy gémben. Néha picit elment a koncentrációm, de összességében annyit játszottam, amennyi ahhoz kellett, hogy szettveszteség nélkül továbbjussak. Nem töltöttem sok időt a pályán, úgyhogy egyelőre minden a tervek szerint halad."

via

Hozzászólások