Salakblog - Djokovic tornája megüzente: a tenisznek folytatódnia kell!
Djokovic tornája megüzente: a tenisznek folytatódnia kell!
Fotó: Europress/AFP

Djokovic tornája megüzente: a tenisznek folytatódnia kell!

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/06/13 13:52
Több ezer teniszrajongó jelent meg a Novak Djokovic által szervezett Adria Tour nyitónapján lejátszott páros mérkőzésen, Belgrádban. A világelsőn kívül egyébként számos topjátékos, így Dominic Thiem, Alexander Zverev és Grigor Dimitrov is részt vesz a jótékonysági sorozatban. 

Ha megnézzük a helyszínen készült képeket, felmerülhet a kérdés, hogy vajon a nézők követték-e a távolságtartásra és a maszkviselésre vonatkozó szabályokat a stadionban. Kifelé haladunk ugyan a koronavírus-járványból, azonban talán túl nagy lépés egy ilyen tornát ilyen körülmények között megrendezni. Djokovic mindenesetre kiállt a verseny mellett, mondván, ők csak azt teszik, amit a szerb kormány mondott nekik.

"Mások a körülmények, mások az intézkedések" - mondta Djokovic. "Nem lehet nemzetközi szabványokban gondolkodni. Más a helyzet Szerbiában, és más mondjuk az Egyesült Államokban. Egyes országokban jobbak a számok, mint máshol. Ebben a régióban mi elég sikeresen védekeztünk a járvánnyal szemben."

Zverev, Djokovic, DimitrovZverev, Djokovic, Dimitrov Fotó: Europress/AFP

"Sajnos rengeteg életet elvesztettünk, amit borzalmas látni itthon is és szerte a világon. De tudják, az élet megy tovább, és a sportolók már alig várják, hogy versenyezhessenek. Amikor ennek a versenysorozatnak az ötlete felmerült, pont egy ilyesfajta esemény járt a fejünkben."

"Ez egy pozitív üzenet, amit többféle szempontból lehet nézni. Lehet persze kritizálni is, és azt mondani, hogy túlságosan veszélyes, amit csinálunk. Az, hogy egészségügyi szempontból mi jó és mi rossz, azt nem én döntöm el. Mi csupán végrehajtjuk, amit Szerbia kormánya mond nekünk. Ha van lehetőségünk így összejönni, ahogy most, akkor azt mi természetesen kihasználjuk."

"Remélhetőleg a tenisz hamarosan teljes egészében visszatérhet. Remélhetőleg rövidesen minden újraindulhat."

Az üzenet tehát egyértelmű: a show-nak folytatódnia kell.

Adria TourAdria Tour Fotó: Essentially Sports

Szerbia több mint 12 ezer  koronavírusos beteget azonosított, és 252-en haltak meg a járványból kifolyólag. A szerb kormány nemrégiben visszavonta a kijárási korlátozásokat, de arra kérte az állampolgárokat, hogy legalább egyméteres távolságot tartsanak egymástól. 

Egyébként amióta a karantént feloldották, a pozitív esetek száma ismét emelkedni kezdett az országban. 

via és via

Hozzászólások