Salakblog - Djokovic rosszindulatú boszorkányüldözésnek nevezte az ellene irányuló kritikaáradatot
Djokovic rosszindulatú boszorkányüldözésnek nevezte az ellene irányuló kritikaáradatot
Fotó: Europress/AFP

Djokovic rosszindulatú boszorkányüldözésnek nevezte az ellene irányuló kritikaáradatot

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/08 20:25
Novak Djokovic továbbra sem döntött arról, elindul-e az augusztus végén kezdődő US Openen. A világelső az egyik szerb lapnak adott interjújában beszélt erről, majd kitért arra is, hogy szerinte boszorkányüldözés folyik ellene, amióta a pozitív koronavírusos esetek miatt törölni kellett az Adria Tour hátralévő mérkőzéseit. 

A világelső biztosan nem vesz részt az amerikai keménypályás tornákon, Washingtonban, illetve az idén New Yorkban megrendezésre kerülő Cincinnati Mastersen, a US Open pedig erősen kérdőjeles. Madrid, Róma és a Roland Garros azonban a tervei között szerepel.

"Még nem tudom, hogy játszom-e a US Openen" - mondta DjokovicSportski Zurnal nevű oldalnak. "Biztosan nem indulok Washingtonban és Cincinnatiben. A Garros most biztonságosnak tűnik, és úgy tervezem, hogy Madridban és Rómában is rajthoz állok."

"A US Opennel kapcsolatban a koronavírusos esetek magas száma miatt nem döntöttem még. A helyzet alakulása mindenesetre nem a torna kezére játszik" - mondta Djokovic, aki tavaly a negyedik fordulós meccsét sérülés miatt feladta Stan Wawrinka ellen. 

Novak Djokovic kezét eddig fogta a Jóisten, de most úgy fest, elengedte | Eurosport

Először is szögezzük le, Novak Djokovicék az Adria Tour első két állomásán, Belgrádban és Zadarban semmiféle törvényt nem sértettek meg. Betartották az adott ország járványügyi előírásait, és ha Novak Djokovic nem Novak Djokovic lenne, akkor legfeljebb a hatóságoknak lehetne felróni, hogy miként játszhatott az a Grigor Dimitrov a Touron, aki egyenest az Egyesült Államokból repült Belgrádba, és egy napot sem töltött karanténban.

Ahogy arról mi is többször írtunk, Djokovic éles kritikákat kapott az Adria Tour miatt. A szervezők figyelmen kívül hagyták a nemzetközileg elfogadott járványügyi előírásokat, és csak a szerb kormány ajánlásait tartották szem előtt. 

Elhíresült videók keringenek arról, ahogy a bemutató torna belgrádi állomásán résztvevő játékosok félmeztelenül buliznak a szerb fővárosban. Közülük Djokovic, Grigor Dimitrov, Borna Coric és Viktor Troicki azóta pozitív COVID-19-tesztet produkáltak. 

A világelső úgy látja, boszorkányüldözés áldozata lett, melyet azok folytattak ellene, akik mindenáron őt akarták megtenni a rosszul elsült torna bűnbakjának. 

"Csak kritikákat látok, rendkívül rosszindulatú kritikákat. Ez jóval több, mint valamiféle bírálat, olyan, mintha boszorkányüldözés folyna. Mintha valakinek mindenképpen buknia kellene. Egy nagy névnek, akinek el kellene vinnie a balhét mindenért, akit a fő bűnbaknak kellene kikiáltani."

Nick Kyrgios már az Adria Tour megrendezését is ostoba döntésnek nevezte. A belgrádi klubban mulató játékosokat pedig felelőtlennek és hülyének minősítette.

Novak Djokovic: Az ego legyőzte a profizmust | Eurosport

Meglehetősen érzékeny témává vált Novak Djokovic a koronavírus-járvány kitörése óta. A karantén idején is vitatható gondolatokkal hívta föl magára a figyelmet, az Adria Tour pedig még inkább ellentmondásossá tette a világelső személyét. Vélemény. Ami az Adria Tourt illeti, elegendő felvételt láthattunk a tornáról ahhoz, hogy tisztességgel véleményt alkothassunk róla.

Djokovic egyébként - mivel azóta már negatív koronavírus-tesztet produkált -, újra is kezdte az edzéseket. Mint elmondta, a jótékonysági sorozatot mögött tiszta gondolatok húzódtak meg, de sokat tanult az esetből.

"A legjobb szándék vezérelt. Tiszta szívvel köteleztem el magam a mellett, hogy létrehozzunk egy jótékonysági tornát, amivel segíteni akartuk a régió játékosait és szövetségeit. Betartottuk az összes törvényt, ugyanakkor megtanultuk a leckét is. Bizonyos dolgokat másképp is lehetett volna csinálni."

tennisnow

Hozzászólások