Salakblog - Djokovic: "Komoly kétségeim voltak, gyakorlatilag mindent megkérdőjeleztem"
Djokovic: "Komoly kétségeim voltak, gyakorlatilag mindent megkérdőjeleztem"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Komoly kétségeim voltak, gyakorlatilag mindent megkérdőjeleztem"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/09 10:44
Novak Djokovic tavaly egy műtétet követően, teljesen formán kívül érkezett Indian Wellsbe. Az elmúlt tizenkét hónapban aztán fokozatosan visszatért a legjobbjához, ismét dominálni kezdett, így aztán most masszív favoritként kezdi meg a tornát Kaliforniában.


A világelső könyökén egy kisebb beavatkozást hajtottak végre a tavalyi Ausztrál Opent követően. A visszatérés után - érthető módon - még hetekig, hónapokig küzdött a formájával. Indian Wellsben például a második körben kiejtette őt a japán Taro Daniel, de Miamiból is nyeretlenül távozott.

Salakon már alakult a dolog, de az igazi áttörés Wimbledonban érkezett el számára. Végérvényesen a Rafael Nadal elleni elődöntő végjátékában fordult át minden, melyet döntő szett 10:8 arányban sikerült megnyernie. Ezt követően behúzta Wimbledont, majd a US Opent, világelső lett, majd idén januárban győzött Melbourne-ben is.

Djokovic az elmúlt év értékes tanulságairól beszélt a sajtó képviselői előtt.

"Komoly utazás volt az elmúlt 12 hónap" - kezdte Nole. "Nem bánom, hogy játszottam Indian Wellsben és Miamiban. Utólag mondhatnám persze, hogy talán jobb lett volna kihagyni ezt a két versenyt, ugyanakkor fontos leckéket adott nekem az élet ebben az időszakban. Ezek a tapasztalatok pedig nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy aztán a következő hét-nyolc hónap ennyire jól sikerüljön, és, hogy a ranglista 22. helyéről fél alatt visszakerüljek az elsőre."

"Komoly kétségek gyötörtek, gyakorlatilag mindent megkérdőjeleztem. Azt is a helyére kellett tennem magamban, hogy életemben először műtétet hajtottak végre rajtam." 

"Nem tudtam, mire számítsak. Fizikálisan, mentálisan és érzelmileg is alkalmazkodnom kellett az új helyzethez, ami egy intenzív tanulási folyamatot jelentett a számomra."

A szerb egyébként párosban már pályára lépett és tovább is jutott Indian Wellsben, Fabio Fogninival az oldalán. A meccs után együtt végezték el a szeretetadó, és a közönségnek köszönetet mondó, Nole-féle rituálét. Íme:

Djokovic egyesben Bjorn Frantangelo ellen kezd a második fordulóban, utána pedig akár Nick Kyrgios is várhat rá a harmadikban. Az ausztrál, aki 2-0 arányban vezeti kettejük egymás elleni mérlegét, a múlt héten Rafael Nadalt és Alexander Zverevet is legyőzve nyerte meg az acapulcói tornát. Számára Philipp Kohlschreiber képezhet akadályt a Djokovicig vezető úton, vele egyébként majd ma este meccsel majd a harmadik körbe kerülésért. 

"Mindig is tisztában voltunk a tehetségével. Óriási fegyverei vannak: az adogatása, ami vitán fölül az egyik legjobb a mezőnyben, a tenyerese, ami brutális. A kérdés nála mindig a kiegyensúlyozottság volt, meglátjuk, hogyan játszik majd Indian Wellsben."

"Eddig mindkét meccsünket ő nyerte. Így aztán nagyon várom, hogy megmérkőzzünk, már csak azért is, mert most óriási formában van. Én magam is jól kezdtem Ausztráliában, remélem ott tudom majd folytatni, ahol Melbourne-ben abbahagytam."

via
Hozzászólások