Salakblog - Djokovic ismét szembesült azzal, mennyire törékeny egy sportoló pályafutása
Djokovic ismét szembesült azzal, mennyire törékeny egy sportoló pályafutása
Fotó: Europress/AFP

Djokovic ismét szembesült azzal, mennyire törékeny egy sportoló pályafutása

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/13 09:33

Novak Djokovicot sokkolta Andy Murray visszavonulásról szóló bejelentése. Mint elmondta, ennek a szomorú hírnek a hatására ismét át tudja érezni, mennyire halandó is egy sportoló, milyen törékeny is egy pályafutás. 

A skót magyar idő szerint péntek hajnalban jelentette be, hogy valószínűleg az Ausztrál Open lesz az utolsó tornája. Húsz hónapja küzd már csípőproblémájával, mindent kipróbált, amit csak lehetett, de valódi javulást nem tudott elérni. 

Hasonló cipőben járt Djokovic is, amikor könyöksérülés miatt kihagyta a 2017-es szezon második felét, majd tavaly februárban operáción esett át. Előtte már két éven keresztül küzdött a problémával, úgyhogy valószínűleg van fogalma arról, Murray min mehetett keresztül. 

"Őszintén szólva eléggé sokkolt a hír" nyilatkozta Djokovic. "Hisz egyidősek vagyunk, ugyanannak a generációnak a képviselői. Szomorú látni, hogy Andynek mi mindennel kellett megküzdenie az elmúlt években."

"Mint egy olyan valaki, aki szintén átesett egy komoly sérülésen, együtt tudok érezni vele. Az ő problémái valószínűleg komolyabbak, mint az enyémek voltak, hisz a csípőműtétét megelőzően korábban a hátát is meg kellett operálni."

"Volt alkalmunk együtt edzeni és beszélgetni néhány nappal ezelőtt. Andy egy nagy bajnok."

"Ő egy nagyon jó barátom, akivel szinte együtt nőttünk fel 11-12 éves korunktól kezdve. Riválisok voltunk, és az elmúlt bő egy évtizedben jó néhány kőkemény meccset vívtunk egymás ellen. Épp ezért rendkívül szomorú, hogy lehet, hogy ez az Ausztrál Open lesz az utolsó versenye."

djokomurray.jpg Fotó: Europress/AFP

Djokovic viszonylag kényelmes sorsolást kapott az év első Grand Slam-tornájára, két nagy riválisának egyikével, Federerrel vagy Nadallal ugyanis csak a döntőben találkozhat.

"Nyilvánvalóan tudom, hogy néz ki a tábla, és, hogy nagy valószínűséggel kikkel játszhatok a következő fordulókban, ám igyekszem mindig csak az aktuális ellenfélre összpontosítani."

"Ha eljutok a döntőig, és ott Roger vagy Rafa vár majd rám, boldog leszek."

via
Hozzászólások