Salakblog - Djokovic: "Hatévesen csináltam egy trófeát, és azt játszottam, hogy én győztem Wimbledonban"
Djokovic: "Hatévesen csináltam egy trófeát, és azt játszottam, hogy én győztem Wimbledonban"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Hatévesen csináltam egy trófeát, és azt játszottam, hogy én győztem Wimbledonban"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/27 16:45
Novak Djokovic címvédésre készül Wimbledonban. A minap egy interjúban elárulta, hogy a sikerének az egyik kulcsa az, hogy még mindig örömét leli a teniszben, és, hogy folyamatosan fenn tudja tartani magában a tüzet, a szenvedélyt a játék iránt.

Ugyanakkor a világelső, aki épp egy bemutatótornán vesz részt a Stoke Parkban azt is elmondta, hogy arra is szükség van, hogy időnként egy kicsit elvonuljon a sportágtól. Így tudja megőrizni a rajongását, a lelkesedését, és így tud versenyképes maradni hosszú éveken át. 

A szerb tavaly épp Wimbledonban tért vissza győztes formájához. Hosszú idő után itt tudta ugyanis megmutatni újra, hogy még mindig motivált arra, hogy a legjobb legyen. Ő maga is a Rafael Nadal elleni elődöntőbeli győzelmét tekinti fordulópontnak; itt bizonyosodott meg arról, hogy visszatért régi önmagához. 

"Az elsődleges motiváció a játék szeretete kell, hogy legyen" - fogalmazott Djokovic."Lehet, hogy ez közhelynek hangzik, de fontos sikeréhesnek maradnod, különben mégis hogyan verhetnél meg egy elszánt és energiától duzzadó ellenfelet?"

djoko0.jpg Fotó: Europress/AFP

"Minden nap úgy kell felébredned, hogy tele van a tank, ami hajt téged előre. Imádok ott állni ütővel a kezemben, és megpróbálni kihozni magamból a legtöbbet. Amíg meg van bennem a motiváció, addig van esélyem arra, hogy sikeres legyek, és addig nem nehéz mindig izgatottan várni a következő tornát."

"Wimbledon a legkülönlegesebb verseny a szezonban. Hatéves koromban én magam csináltam egy trófeát és azt játszottam, hogy megnyertem a tornát. Ott álltam a tükör előtt és elképzeltem, hogy a magasba emelem a trófeát. Elképesztő, hogy ez a kép azóta többször is valósággá válhatott."

"Az álmok tehát valóra válhatnak, függetlenül attól, hogy honnan jössz. Ha hiszel az álmaidban, megvan benned a tűz, és keményen dolgozol értük, minden lehetséges."

A világelső, miután kikapott Dominic Thiemtől a Garros elődöntőjében, hazautazott Szerbiába, hogy feltöltődjön a felesége, a gyermekei és a szülei körében. 

"Kellett a szünet a Garros után. Van egy teniszen kívüli életem is, úgyhogy nagyon jó volt, hogy végre minőségi időt tölthettem el a családommal, főleg az én két kis angyalkámmal."

djoko.jpg Fotó: Europress/AFP

"Ők most még otthon vannak, de majd csatlakoznak hozzám néhány napra Wimbledonban. Fontos, hogy egy kicsit kiszakadj a játékból, és, hogy ne csak a tenisz körül forogjanak a gondolataid. A szüleimmel is töltöttem egy kis időt, sajnos elég ritkán van alkalmam meglátogatni őket."

"A szünet arra is jó, hogy eltöprengj néhány dolgon a játékoddal kapcsolatban, és, hogy izgatottan várd a soron következő kihívást, jelen esetben a füves Grand Slamet."

"Teljesen természetesen érzem magam füvön, és ez még csak a negyedik nap, hogy ezeken a pályákon edzek. Egyelőre elégedett vagyok azzal, ahogy játszom. Remélem, tovább javul majd a formám."

via tennis365

Hozzászólások