Salakblog - Djokovic fejében már ott a Roland Garros, ezért gyengélkedett Indian Wellsben és Miamiban
Djokovic fejében már ott a Roland Garros, ezért gyengélkedett Indian Wellsben és Miamiban
Fotó: Europress/AFP

Djokovic fejében már ott a Roland Garros, ezért gyengélkedett Indian Wellsben és Miamiban

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/30 13:31
Egy, a Sky Sportsnak adott interjúban Elena Pero szakíró arról beszélt, hogy szerinte elég konkrét okai voltak annak, hogy Novak Djokovic meglehetősen dekoncentrált volt Miamiban, és, hogy végül a negyedik fordulóban kikapott Roberto Bautista Aguttól.

Szerinte alapvetően két dolog befolyásolta a világelsőt. Az egyik az, amire a szerb maga is utalt a vereségét követő interjúban, nevezetesen az ATP elnökének elmozdításával kapcsolatos nézetkülönbségek.

"Ő a játékosok tanácsának elnöke" - mondta az olasz szakember. "Eléggé lefoglalta őt a Chris Kermode-ügy, és emiatt egyáltalán nem volt nyugodt."

"Nem volt képes a legjobb teniszét nyújtani, elvonta a figyelmét a politika. És, hát ott van az is, hogy ha hetedik alkalommal is megnyerte volna a Miami Opent, az nem igazán változtatott volna semmin. Hisz ne feledjük, összesen kilenc ezres torna van egy szezonban."

"Mindeközben azonban ott lebeg előtte egy ennél sokkal nagyobb cél. Az, hogy pályafutása során másodszor is teljesítse a nem naptári Grand Slamet. Sőt, bár még nagyon az elején vagyunk, a naptárira is lehet esélye, elsősorban azért, mert a régi nagy riválisai nem annyira kiegyensúlyozottak, mint korábban."

djoko2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Nadal a fizikális állapotával van elfoglalva, és neki most kezdődik a szezon legfontosabb időszaka. Djokovic persze tudja, hogy a Roland Garros a legnehezebben megnyerhető major a számára, hisz a győzelemhez minden bizonnyal Rafát is meg kell majd vernie."

A szakíró véleménye szerint tehát a szerb némi motivációvesztéssel küzd, ám ez csak ideiglenes, mert jön a salak, ahol extra módon bizonyítani akar majd. 

Ami kockán forog: az a második nem naptári GS, valamint az, hogy nyitva marad-e az út a naptári felé is.

via

Hozzászólások