Salakblog - Djokovic úgy véli, azért győzte le Federert tavaly Wimbledonban, mert ő Isten kiválasztottja
Djokovic úgy véli, azért győzte le Federert tavaly Wimbledonban, mert ő Isten kiválasztottja
Fotó: Europress/AFP

Djokovic úgy véli, azért győzte le Federert tavaly Wimbledonban, mert ő Isten kiválasztottja

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/05/11 18:04
Könnyű mostanság Novak Djokovicról írni, ugyanis nincs senki más a mezőnyben, aki annyi témát szolgáltatna, mint ő. Ugyanakkor nehéz is, hisz a kezdetben kiváló, Andy Murray-vel, valamint Stan Wawrinkával folytatott Instagram-élőket az utóbbi időben egyre kínosabb tartalmú beszélgetések váltották fel. 

Az első Insta-live, amire felfigyeltünk a Murray-féle, kifejezetten szellemes beszélgetés volt, amelyet a Wawrinkával folytatott, nem kevésbé vicces és érdekes eszmecsere követett. 

A dolgok akkor kezdtek nyugtalanító fordulatot venni, amikor Djokovic más szerb sportolókkal beszélgetett, és szóba került a koronavírus elleni védőoltás kérdése. Ezzel kapcsolatban a világelső kifejtette, hogy, ha lesz is vakcina, ő nem szeretné, ha bárki is arra kényszerítené, hogy kötelező legyen beoltatnia magát. Ezt követően a téma kapcsán írtunk arról, hogy az efféle kijelentésekkel a szerb nem csak magát sodorja veszélybe, a dolog ennél sokkal messzebb vezet.

Néhány nappal később egy újabb Insta-élő során Djokovic még sokkal vadabb, bár talán valamivel kevésbé veszélyes vizekre evezett, amikor egy ezo-guruval arról értekezett, hogy gondolatokkal, érzelmekkel meg lehet változtatni a víz molekuláris szerkezetét. Hogy a mérgező vizet gyógyító vízzé lehet alakítani. 

Nemcsak Djokovic, hanem a felesége is hajlamos szembemenni a tudományos nézetekkel. Erre jó példa, hogy Jelena megosztotta az Instagramon azt, az azóta már 'megtévesztő információ' jelzéssel ellátott videót, mely az 5G technológiát okolja a koronavírus-járvány kirobbanásáért. Sőt, Jelena egy vele készült interjúban is megerősítette az álláspontját a kérdésben. 

Nem csak magának árt Djokovic, amikor oltásellenes nézeteket hangoztat | Eurosport

Novak Djokovic nemrég arról beszélt egy élő Facebook-bejelentkezésben, hogy ha el is készül valamikor a COVID-19 elleni oltóanyag, nem szeretné, hogy kötelezővé tegyék azt a profi teniszezők számára. Nem ez az első eset, hogy a 17-szeres Grand Slam-győztes szkeptikusan viszonyul a "hivatalos" gyógymódokhoz, vagy hogy kapcsolatba került valamilyen konteóval.

A Blic Sport című szerb lap megkérdezte Djokovic édesanyját a fia nézeteiről, aki amellett, hogy adott egy kis hátteret Nole gondolkodásmódjához, azt is elmondta, hogy nem feltétlenül ért vele mindenben egyet.

"Pályafutása elején Novak rendszeresen különféle egészségügyi problémákkal küszködött" - mesélte Dijana. "Néha vissza kellett lépnie bizonyos versenyektől, ami miatt a közönség és a kommentátorok is kritizálták őt. Még John McEnroe is elejtett néhány megjegyzést. Az a helyzet, hogy szűk volt az orrürege, ami megnehezítette számára a légzést. Szükség volt egy műtétre, ami enyhülést hozott. Aztán 2010-ben kiderült, hogy gluténérzékeny." [A legenda szerint egy 'orvos' fehér kenyeret tett a hasára, aminek segítségével kimutatta az intoleranciát.]

"Volt olyan, hogy a hőség miatt fel kellett adnia az Ausztrál Opent, a 2007-es Roland Garroson pedig a vérző lábujja miatt lépett vissza. A Nadal elleni elődöntőt megelőző este én ragasztottam le a lábujját, de másnap alig tudott lábra állni. Kértem, hogy ne játsszon, de ő fájdalomcsillapító injekciókkal mégis megtette."

"Az én szívem akkor tört össze, amikor a riói olimpián kikapott. Én még soha korábban nem láttam őt úgy sírni, mint akkor. Az aranyéremért ment, de a könyökproblémája miatt nem tudott rendesen játszani, és már az első fordulóban kikapott Juan Martín del Potrótól. Úgy érezte, csalódást okozott a honfitársainak. Mindannyian nagyon el voltunk keseredve."

Djokovic egyre hajmeresztőbb áltudományos állításokkal mérgezi az online közösségi teret | Eurosport

Novak Djokovic alaposan kiverte a biztosítékot a teniszvilágban azzal, hogy nyugtalanító, ártalmas, sőt kifejezetten veszélyes elméleteket terjeszt egy guru segítségével a közösségi oldalán. A világelső egészen hajmeresztő állításokat fogalmazott meg például arról, hogy szerinte gondolatok által megváltoztatható a víz molekuláris összetétele.

Dijana beszélt a tavalyi wimbledoni döntőről is, ahol Djokovic két mérkőzéslabdát is hárított Roger Federer ellen, amivel megszerezte 16. Grand Slam-címét. 

"Őt akkor az Isten mentette meg. Ő szilárdan hisz abban, hogy kiválasztott. Mindig van nála egy kereszt, amit egy görög kolostorból hozott, és ami békét és boldogságot nyújt a számára. Minden reggel és este imádkozik, mindig, amikor szükségesnek érzi."

"Sajnos nem látom őt túl gyakran mostanában, mivel a feleségével nem Szerbiában élnek. Megvan a saját családjuk, a saját rendszerük, életük. Nem mindennel értek egyet, főleg az étkezési szokásaikat és a gyereknevelési elveiket illetően."

hln.be

Hozzászólások