Salakblog - Djokovic: "Federer példakép a számomra, és rendkívüli módon inspirál engem"
Djokovic: "Federer példakép a számomra, és rendkívüli módon inspirál engem"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Federer példakép a számomra, és rendkívüli módon inspirál engem"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/16 11:11
Novak Djokovic csütörtök este vereséget szenvedett a pazarul játszó Roger Federertől, melynek következtében nem jutott elődöntőbe az ATP-világbajnokságon. Ezen kívül az is eldőlt, hogy a szerb az idén már biztosan nem szerzi meg a rekordbeállítást jelentő hatodik év végi világelsőséget. 

Djokovic nem magyarázgatta a vereséget, elismerte, hogy egyértelműen a jobb játékos győzött. 

"Roger a játék minden elemében jobb volt, így természetesen megérdemelte a győzelmet"mondta Nole. "Remekül szervált, nagyon jól mozgott, és kiválóan fogadta a szerváimat. Úgy gondolom, hogy a saját szempontjából mindent jól csinált. Ami engem illet, túlságosan közömbösen játszottam, nem is olvastam jól az adogatásait. Összességében ez egy gyenge meccs volt a részemről."

A szerb hangsúlyozta, hogy Federer komoly inspirációt jelent a számára.

"Borzasztóan motivál az, amilyen szinten még mindig teniszezik. Jelzi számomra, hogy mindez igenis lehetséges"folytatta Djokovic. "Nagyon nagyra becsülöm azt, amit a pályán csinál. Elképesztő, hogy mi mindent ért el az évek során, és hogy még mindig itt van. Ő egy példakép még számomra is, az egyik legkeményebb ellenfél, akivel valaha játszottam."

nole2.jpgFotó: Europress/AFP

"Kemény ez a vereség, de sok meccset vesztettem már életemben, tudom, hogy kell továbblépni. Amikor a legnagyobb riválisaid ellen lépsz pályára, annak mindig van egy plusz izgalma. A győzelem és a vereség is extrább, mint a többi ellenfél ellen. De profik vagyunk, továbblépünk, és várjuk a következő lehetőséget."

Djokovic úgy érzi, az év végi világelsőségért folytatott harc nem játszott szerepet a vereségében.

"Persze, ott volt a levegőben a világelsőség kérdése, ami hihetetlenül motivált engem, de az igazság az, hogy mindig van valami, ami teherként nehezedik az emberre. Mindig ott a nyomás, minden egyes meccsen, főleg, ha a világ legjobbjai ellen kell pályára lépned."

A szerb arról is beszélt, hogy a második szett elején éles fájdalmat érzett a könyökében. Reméli azonban, hogy ez nem akadályozza meg őt abban, hogy képviselje hazáját Madridban, a Davis-kupa döntőjében.

"A fájdalom maga elég éles volt, de le tudtam játszani a meccs hátralévő részét. Ha komoly lett volna, szerintem az ütőt sem tudtam volna rendesen megfogni. Remélem, a dolog nem befolyásolja a madridi szereplésemet."

nole.jpgFotó: Europress/AFP

A szerb nem elégedetlen, de azért nem is maximálisan boldog a szezonját illetően. 

"Ahogy befejeztem az évet, azzal nem vagyok elégedett. De el kell fogadni, hogy vannak ilyen időszakok, és tovább kell lépni. Összességében azért rendben volt ez az év, hisz nyertem két Grand Slamet, és összesen öt tornát, úgyhogy nem lehet okom panaszra."

Hozzászólások