Salakblog - Djokovic ellenzi a koronavírus elleni védőoltást, ami akár késleltetheti majd a visszatérését is
Djokovic ellenzi a koronavírus elleni védőoltást, ami akár késleltetheti majd a visszatérését is
Fotó: Europress/AFP

Djokovic ellenzi a koronavírus elleni védőoltást, ami akár késleltetheti majd a visszatérését is

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/04/20 10:59
Novak Djokovic más szerb sportolókkal kiegészülve egy élő bejelentkezést tartott vasárnap este a Facebookon. Ebben egyebek mellett arról is beszélt, hogy ha lesz is majd COVID-19 elleni oltóanyag, ő nem szeretné, hogy kötelező legyen beoltatnia magát.

Az elmúlt napokban a világelső élete nyitott könyv volt a rajongói és a követői számára. Előbb Andy Murray-vel, majd Stan Wawrinkával folytatott tartalmas és vicces beszélgetést, majd tegnap jöttek a honfitársak, Dusan Lajovic, Filip Krajinovic, Viktor Troicki és Jankor Tipsarevic

Djokovic elmondta, szerinte a játékosoknak valószínűleg kötelező lesz a védőoltás, mielőtt újraindulna a szezon. Arra is kitért, mi az ő álláspontja a kérdésben.

"Ami engem illet, én ellene vagyok a vakcinának, és nem akarom, hogy bárki is arra kényszerítsen, hogy oltassam be magam azért, hogy utazni tudjak" - mondta Djokovic. "Hogy mi történik, ha kötelező lesz? Nos, akkor döntést kell hoznom. Megvan a saját véleményem a kérdésben, de hogy ez a vélemény fog-e változni, azt nem tudom."

Mindez akár befolyásolhatja a tourra való visszatérését is. 

A jelenlegi állás az, hogy az ATP és a WTA versenyeit július 13-ig felfüggesztették. Sőt bizonyos helyi korlátozások miatt van már augusztusi torna is, melyet töröltek. Wimbledon nem lesz az idén, a Roland Garros szeptember végén kezdődik, a US Open sorsáról pedig legkésőbb június közepéig döntenek a szervezők.

"Elméletileg, ha a szezon júliusban, augusztusban vagy szeptemberben újraindul, bár ez valószínűtlen, akkor érthető, ha a vakcina kötelező lesz, tekintve, hogy nem vagyunk szigorú karanténban és még nincs oltás."

A korábbi wimbledoni bajnok, Amelie Masuresmo nemrégiben azt írta a Twitteren, hogy véleménye szerint addig nem indulhat újra a szezon, amíg nincs vakcina. Arra pedig a tudósok szerint lehet, hogy még akár egy évet is várni kell. 

A hírek közben arról szólnak, hogy májustól Rafael Nadal és Patrick Mouratoglou akadémiáján is lesznek majd kisebb versenyek, bemutatótornák. Sőt, május 1-én Németországban lesz egy négynapos verseny is, ahol csak a játékosok és a mérkőzésvezető lesz jelen, viszont követni lehet majd az interneten is. 

The Guardian, tennis.com

Hozzászólások