Salakblog - Djokovic: "Egy kicsit éreztem a hátam, de semmi komoly"
Djokovic: "Egy kicsit éreztem a hátam, de semmi komoly"
Fotó: Europress/AFP

Djokovic: "Egy kicsit éreztem a hátam, de semmi komoly"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/22 17:28

A szerdai játéknapon további két férfi és két női negyeddöntővel folytatódnak majd a küzdelmek az Ausztrál Openen. Az egyik leginkább várt összecsapás, egyben a nap utolsó egyes mérkőzése majd a világelső Novak Djokovic és Nishikori Kei találkozója lesz.

A japán küzdőszelleme messze földön híres, melyre a legutóbbi példát épp az előző fordulóban, a Pablo Carreno-Busta elleni meccsén láthattuk. A spanyol 2-0-s szettelőnyben volt ellene, ő azonban visszajött, kiegyenlített, és egy végletekig kiélezett döntő játszmával a maga javára fordította a mérkőzést. Négy forduló alatt ez volt a harmadik ötszettese, és összességében már közel 14 órát töltött a pályán, többet, mint bárki más a mezőnyben. 

A küzdeni tudása tehát nem csak azért áll komoly teszt előtt, mert Djokoviccsal vívja a negyeddöntőjét, hanem azért is, mert lassan kétségessé válik, hogy képes-e megfelelően regenerálódni a soron következő derbi előtt.

A világelső pontosan ismeri Nishikori mentalitását. Eddigi 17 mérkőzésükből mindössze kettőt húzott be a japán, ám ezek közül az egyik, a 2014-es US Open-elődöntő egy kifejezetten emlékezetes összecsapás volt. 

"Ő egy rendkívül tehetséges játékos" - fogalmazott Djokovic. "Ő az egyik leggyorsabb a mezőnyben, rettentően jó állapotban van fizikálisan, úgyhogy kemény meccsre számítok."

"Nagyon tisztelem őt. Minden év más, minden meccs más, úgyhogy akármikor is játszom ellene, nem tudhatom, mire számítsak. Azt várom, hogy úgy lép majd pályára, hogy ki akar próbálni valami újat."

Ahogy Nishikorinak az esetleges kimerültség, úgy Djokovicnak a Medvedev elleni meccsen történt esése, vagy esetleg a megerőltetett háta jelenthet gondot a negyeddöntő előtt.

nishi.jpg Fotó: Europress/AFP

"Az esés nem különösebben számít. A hátamat viszont éreztem egy kicsit, de semmi komoly. Egy olyan mérkőzés után, amit Daniil ellen vívtam, egy csomó dolog előjöhet az embernél."

"Nem éreztem túl jól magam a meccs utolsó 20 percében. Meglátjuk, hogy a testem hogyan reagál majd. De bízom abban, hogy sikerül regenerálódnom, és készen állok majd  a következő összecsapásra."

Djokovic hatszoros bajnok az Ausztrál Openen, tavaly a negyedik forduló jelentette számára a végállomást. Ezzel szemben Nishikori most jutott be negyedszer a legjobb nyolc közé Melbourne-ben. Korábban egyszer sem sikerült túlélnie ezt a fordulót.

Ha a szerb háta rendben lesz, a japánnak ezúttal is kevés esélye lesz erre.

via
Hozzászólások